Έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το θερινό μεταγραφικό παζάρι, τουλάχιστον για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο με κάποια ομάδα, είναι πιο εύκολο και για εμάς να γράψουμε πράγματα που, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι επηρεάζουν τις κινήσεις μιας ομάδας.

Γιατί, για παράδειγμα, πώς θα φαινόταν αν υποστήριζε κάποιος στα μέσα του καλοκαιριού (και προς τα τέλη) υπήρξε μεγάλη ελληνική ομάδα, του Big 4, που της προτάθηκε και εξέτασε την περίπτωση του Μπράιτ Οσαγί της Φενέρμπαχτσε; Πρόκειται για διεθνή Νιγηριανό δεξιό μπακ τής τουρκικής ομάδας, 26 ετών, με την αξία του να υπολογίζεται στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται αναμφίβολα για παίκτη επιπέδου, αξίας, που αν ερχόταν στην Ελλάδα θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος - Αρκεί, βέβαια, να υπήρχε ομάδα που να έψαχνε για δεξιό μπακ! Γιατί μπορεί ο Οσαγί να ήταν διαθέσιμος για την Ελλάδα, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά ρόστερ των κλαμπ του Big4 που να έψαχναν για δεξιό μπακ.

Ο Ολυμπιακός έχει εδώ και χρόνια το κεφάλι του ήσυχο με τον Ροντινέι ενώ φέτος το καλοκαίρι ήρθε και ο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, στην ΑΕΚ υπάρχει ο αξιόπιστος Ρότα ενώ αποκτήθηκε με καλά λεφτά από τον Άρη ο Οντουμπάτζο (περίπου 1 εκατ. ευρώ), ο Παναθηναϊκός έχει τους Βαγιαννίδη, Μπάλντοκ και Κώτσιρα!

Μόνο στον ΠΑΟΚ υπήρχε ζήτημα με τους πλάγιους αμυντικούς, καθώς ναι μεν υπάρχει ο Βιεϊρίνια που είναι πασπαρτού, αλλά τυπικά μετά τον τραυματισμό του Σάστρε προ μηνών οι Θεσσαλονικείς είχαν μείνει μόνο με τον Ότο. Με αποτέλεσμα να ρίξουν... σύρμα στην πιάτσα ότι ψάχνουν για δεξιό μπακ! Βέβαια ο Οσαγί δεν είναι ένας απλός δεξιός μπακ, καθώς αν ερχόταν στην Ελλάδα θα ήθελε: α) Πολλά λεφτά ως transfer fees (είτε για πώληση είτε για δανεισμό), β) Θα ήθελε τη θέση του βασικού στην ομάδα, αν και ο ΠΑΟΚ μόλις τον περασμένο Γενάρη είχε φέρει για βασικό δεξιό μπακ τον Ότο.

Με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η περίπτωση του Οσαγί, που μπορεί να δώσει λύσεις και ως δεξιός αλλά και ως αριστερός χαφ! Έχει τα θεματάκια του με μυϊκούς τραυματισμούς, βέβαια (και τώρα, ξανά, είναι εκτός δράσης για μυϊκό), αλλά το γεγονός ότι υπήρξαν επαφές και, μάλιστα, είχαν φτάσει κοντά οι δύο πλευρές, δείχνει πράγματα για τον Δικέφαλο...