Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός: Ο Ντιέγκο Αλόνσο έβγαλε... άσο από το μανίκι τον Φίλιπ Τζούρισιτς, την ώρα που τα πράγματα έδειχναν να στραβώνουν για τον Παναθηναϊκό!

Ο Σέρβος ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε δύο εξαιρετικά σε εκτέλεση γκολ (81', 88'), για να χαρίσει στους Πράσινους τη νίκη με 3-1 κόντρα στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με τον Τετέ στο 10', όμως ισοφαρίστηκε από τον Μπετανκόρ στο 15'.

Οι Πράσινοι έκαναν αρκετές ευκαιρίες, ενώ είδαν τον Ουναΐ να παίζει για πρώτη φορά βασικός και να έχει καλή απόδοση, μοιράζοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Θα μπορούσαν, ωστόσο, να έχουν δεχθεί κι άλλο γκολ, αφού η μέτρια αμυντική τους λειτουργεία επέτρεψε στον Πανσερραϊκό να απειλήσει με αξιώσεις, ενώ χρειάστηκαν μία μεγάλη απόκρουση του Ντραγκόφσκι στο 78' προκειμένου να μην μείνουν πίσω στο σκορ.

Η δεύτερη φετινή νίκη στη Super League ανέβασε τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση με 8 βαθμούς και του επιτρέπει να πάει με ηρεμία στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν (με ΑΕΚ 29/9 και Ολυμπιακό 6/10, ενώ μεσολαβεί η πρεμιέρα των ομίλων του Conference με Μπόρατς στις 3/10).

Στο ντεμπούτο του Χουάν Φεράντο στην τεχνική του ηγεσία, ο Πανσερραϊκός μπορεί να νιώθει ευχαριστημένος για την εξαιρετική του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, παραμένει όμως στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3. Ο Ντραγκόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ίνγκασον και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας, τον Βαγιαννίδη δεξί μπακ και τον Μλαντένοβιτς αριστερό. Ο Αράο έπαιξε σε ρόλο αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά τους ως οκτάρια τους Ουναΐ και Μπακασέτα. Ο Πελίστρι κινήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Τετέ στο δεξί και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Πανσερραϊκό ο Χουάν Φεράντο, που έκανε ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκουγκεσασβίλι, με αμυντική τετράδα τούς Κουτσογούλα, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον και Φαρές, από δεξιά προς αριστερά. Στάικος και Περούτσι αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα με Τομάς, Σαλαζάρ και Τέρζιτς πήρε θέση πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπετανκόρ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο "κύλησε" με συναρπαστικό τρόπο, δύο γκολ και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Παναθηναϊκός είχε κατά κύριο λόγο την μπάλα στα πόδια του και δημιουργούσε συχνά επικίνδυνες καταστάσεις, όμως άφηνε αρκετά κενά στα μετόπισθεν, τα οποία ο Πανσερραϊκός ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί σε κάθε ευκαιρία.

Στο 7' ο Τετέ προβλήματισε για πρώτη φορά του Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος μπλόκαρε το σουτ του με το δεξί, αλλά ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα στο 10'. Έπειτα από εναλλαγή της μπάλας με υπομονή από τους παίκτες του Παναθηναϊκού η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς, αυτός γύρισε συρτά προς τη μικρή περιοχή και ο Τετέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό πλασέ για το 1-0!

Η απάντηση του Πανσερραϊκού ήταν άμεσα. Η ομάδα του Φεράντο... προειδοποίησε στο 13', όταν μετά από λάθος του Μλαντένοβιτς ο Στάικος σούταρε και ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια ο Μπετανκόρ έστειλε την μπάλα άουτ με γυριστό. Στο 15' η ομάδα των Σερρών έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Φαρές να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Μπετανκόρ να νικά τον Ντραγκόφσκι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με εξαιρετική κεφαλιά!

Ο Γκουγκεσασβίλι ύψωσε τείχος στο 19' αποκρούοντας αρχικά το πλασέ του Μπακασέτα μετά από ενέργεια και πάσα του Πελίστρι και εν συνεχεία νέο πλασέ από τον Τετέ έπειτα από κάθετη πάσα του Ουναΐ. Στο 30' ο Μπακασέτας έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με δεξί σουτ, ενώ στο 32' ο Σαλαζάρ μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και πλάσαρε από πλάγια θέση, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει.

Στο 36' ο Ντάβιντσον έκανε καθοριστική παρέμβαση για να μη βγει τετ α τετ με Γκουγκεσασβίλι ο Τετέ από όμορφη πάσα του Ουναΐ. Στο 39' ο ίδιος παίκτης έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ σε πλασέ του Ιωαννίδη από κάθετη μπαλιά του Πελίστρι.

Ένα πλασέ του Ουναΐ στο 45+3' αποκρούστηκε από τον Γκουγκεσασβίλι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαροκινός έπαιξε το "1-2" με τον Βαγιαννίδη και σούταρε δυνατά. Ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και στο κατέβασμα ο Βαγιαννίδης προσπάθησε για κεφαλιά, με τον Γεωργιανό γκολκίπερ να τον βρίσκει με τη γροθιά στο κεφάλι και τον Ευαγγέλου να δίνει πέναλτι. Ο VAR Ζαμπάλας είχε διαφορετική άποψη και κάλεσε τον ρέφερι να δει τη φάση στο ριπλέι, μέσω του οποίου διαπίστωσε πως ο Γκουγκελασβίλι βρήκε πρώτα την μπάλα και μετά τον Βαγιαννίδη, με αποτέλεσμα να πάρει πίσω την απόφαση για πέναλτι!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με επιθετική διάθεση και στόχο να ανακτήσει το προβάδισμα το συντομότερο δυνατό. Στο 47' ο Πελίστρι δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ στη μεγάλη περιοχή μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τετέ, ο οποίος σούταρε άουτ υπό καλές προϋποθέσεις στο 51'. Από ενέργεια του Βαγιαννίδη ξεκίνησε στο 53' η φάση, στο τελείωμα της οποίας ο Μπακασέτας πλάσαρε από το ύψος της μεγάλη περιοχής και ανάγκασε τον Γκουγκεσασβίλι σε μεγάλη επέμβαση. Σαφώς πιο εύκολα, ο Γεωργιανός απέκρουσε και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουναΐ στο 57', ενώ δύο απευθείας φάουλ του Μπακασέτα (59' και 64') κόντραραν σε αμυντικούς.

Ο Τζούρισιτς μπήκε στο ματς αντί του Πελίστρι στο 68' και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 73' όταν το δυνατό διαγώνιο σουτ του πήρε τροχιά προς την εστία, αλλά σταμάτησε στην προβολή του Φαρές. Στο 76' ο Ιωαννίδης έπαιξε με πλάτη, γύρισε ωραία το κορμί του και σούταρε αλλά ο Γκουγκεσασβίλι μπλόκαρε. Ο Πανσερραϊκός λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο 78', με τον Αράο να αδρανεί, τον Ντέλετιτς να του κλέβει την μπάλα και να σουτάρει, με τον Ντραγκόφσκι να κάνει μεγάλη απόκρουση. Από το εκτέλεση του κόρνερ ο Μπέργκστρεμ πήρε την κεφαλιά και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε.

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό είχε την υπογραφή του Τζούρισιτς. Στο 81' ο Σέρβος έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Τετέ, σούταρε συρτά με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και σκόραρε για το 2-1. Στο 88' ο Τζούρισιτς το πήρε πάνω του, κουβάήσε για αρκετά μέτρα την μπάλα και εν συνεχεία εξαπέλυσε ένα φανταστικό δεξί σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, πετυχαίνοντας φοβερό που διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ Μπάλντοκ), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναϊ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (67’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν). 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο / 4-2-3-1): Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Δεληγιαννίδης), Περούτζι, Στάικος, Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Σαλαζάρ (83’ Πεταυράκης), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).