Μια ρετρό μεταγραφική ιστορία,από εκείνες που αρέσκονται να διαβάζουν οι αναγνώστες ανέφερε ο Κώστας Νικολακόπουλος στην εκπομπή του OPEN, για τις κινήσεις που είχε κάνει ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι, καθώς για να έρθεις ένας ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα πολλές φορές χρειάζονται πολλά περισσότερα από τα χρήματα που του προσφέρει.

Για να πιάσουμε το θέμα από την αρχή: Έναν παίκτη για τη θέση 6-8 έψαχνε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι, πριν ακόμα τη μεταγραφή του Ντάνι Γκαρθία στο Λιμάνι, αφού οι Πειραιώτες είχαν αποφασίσει να ενισχύσουν σημαντικά τη θέση. Με την επαφή να βρίσκεται και, τελικά, να φτάνουν μια ανάσα από τον Ζοαο Μάριο, όπως σας είχε αποκαλύψει και το Sportdog.gr!

Ο 31χρονος διεθνής Πορτογάλος άσος, με τη μεγάλη καριέρα σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ίντερ, Γουέστ Χαμ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Μπενφίκα, είχε βρεθεί εκτός πορτογαλικής ομάδας όπως είχε, περίπου, συμβεί και με τον Μειτέ. Υπήρχαν άλλες λύσεις που ηθελα να προωθήσουν οι Πορτογάλοι στην 11άδα τους. Με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προσπαθήσει να τον φέρει στην Ελλάδα, με τη βοήθεια μάλιστα κάποιους πρώην συμπαίκτη του,

Γιατί ο Τσικίνιο είχε αναλάβει το ψηστήρι για τον Ζοάο Μάριο και η επαφή που είχαν κανει οι Πειραιώτες με την Μπενφίκα έδειχνε ότι οι δύο πλευρές είχαν φτάσει κοντά. Αλλά η Μπεσίκτας μπήκε στη μέση και κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα, προσφέροντας στον παίκτη ένα τεράστιο συμβόλαιο - Για τα χρηματα που σπαταλούν οι Τούρκοι, μέσω των υπέρογκων δανείων που λαμβάνουν και δεν αποπληρώνουν πολλές φορές (με αποτέλεσμα να σκάνε κάθε τόσο τα κανόνια) θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Το θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε ένας, τρόπον τινά, αθέμιτος ανταγωνισμός με την πρόταση που κατέθεσαν στον Ζοάο Μάριο οι Τούρκοι και, τελικά, ο διεθνής Πορτογάλος χαφ φόρεσε τη φανέλα της Μπεσίκτας. Προφανώς αν τον είχε στη διάθεσή του ο Μεντιλίμπαρ θα είχε εντελώς διαφορετική εικόνα η μεσαία γραμμή των Ερυθρόλευκων αλλά, τώρα, δεν έχει νόημα να φτιάχνουμε με το μυαλό μας σχηματισμούς που θα είχαν δίδυμο του Έ σε-Ζοάο Μαριο...