Στον Παναθηναϊκό περιμένουν πότε θα είναι έτοιμος ο Φιλίπ Μαξ, 30χρονος διεθνής Γερμανός αριστερός μπακ που αποκτήθηκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 1 εκατ. ευρώ τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε έρθει από φουλ δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με ο,τι έγραφαν και έλεγαν δεξιά και αριστερά εκείνο το διάστημα, ο πεπειραμένος άσος δεν είχε κάνει προετοιμασία με την Άιντραχτ το περασμένο καλοκαίρι - Αντίθετα έκανε ατομικές προπονήσεις με κάποιους ακόμα "κομμένους" του γερμανικού κλαμπ.

Με αποτέλεσμα ακόμα να μην έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού και ο Ντιέγκο Αλόνσο να μην τον πιέζει μέχρι να βρεθεί στο 100% της φόρμας του. Κι εδώ είναι που έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι ο Μαξ ήταν η δεύτερη λύση στη λίστα του Τριφυλλιού το περασμένο καλοκαίρι, για την ενίσχυση της θέση του αριστερού μπακ, αφού στην πρώτη θέση ήταν ο Μάρκος Ακούνια!

O 32χρονος διεθνής Αργεντινός άσος που είχε θητεία σε Ρασίνγκ Κλουμπ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Σεβίλλη, είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα είχε συμφωνήσει με τον παίκτη παρά το υψηλό κασέ του και, αρχικά, η Σεβίλλη είχε δείξει ότι δεν ενδιαφερεται για transfer fee. Την τελευταία στιγμή, όμως,ζήτησε χρήματα, με αποτέλεσμα κάπως να καθυστερήσει το θέμα.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε η Ρίβερ Πλέιτ, εδωσε 1 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Ανδαλουσίας, και αγόρασε τα δικαιώματά του. Θα αναρωτηθεί κάποιος: Τσιγκουνεύτηκαν το 1 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό; Προφανώς όχι, αφού αυτό το ποσό πλήρωσαν στο τέλος στην Άιντραχτ για να αποκτήσουν τον Μαξ. Απλά η Ρίβερ βρήκε την ευκαιρία και εμφανίστηκε σε μια περίοδο που οι επαφές είχαν βρεθεί σε ύφεση ανάμεσα σε Τριφύλλι και Σεβίλλη, χώθηκε σφήνα και λίγο καιρό μετά υπεγραψε με τον Ακούνια...