Οι απουσίες των Μαρτίνς και Μασούρα είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε αλλαγή συστήματος ή "πειράματα" απέναντι στη Λιόν. Με δεδομένο ότι ο Γουίλιαν δεν είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ξεμείνει με τον Βέλντε ως μοναδικό "καθαρό" εξτρέμ για την ενδεκάδα, συνεπώς προσανατολίζεται στο να μετατρέψει τον Ροντινέι από πλάγιο μπακ σε δεξί χαφ.

Η απορία πολλών φίλων της ομάδας όταν ανακοινώθηκε η αποστολή για Λιόν ήταν προφανής. Αφού υπάρχει έλλειψη στα εξτρέμ, γιατί ο Μεντιλίμπαρ έκοψε ξανά από την αποστολή τον Αντώνη Παπακανέλλο; Στη λίστα του Βάσκου τεχνικού για το ματς, αντιθέτως, συμπεριλαμβάνονται κανονικά οι πιτσιρικάδες Κωστούλας, Μπακούλας, Αποστολόπουλος και Μουζακίτης.


Η αλήθεια είναι πως, παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ο Παπακανέλλος δεν έχει πείσει ακόμα τον Μεντιλίμπαρ ότι αξίζει μία θέση στα πλάνα του σε παιχνίδια τέτοιων απαιτήσεων. Ο κόουτς θεωρεί πως ο νεαρός άσος βρίσκεται πίσω από τα υπόλοιπα παιδιά που προβιβάστηκαν από την Κ19. Σε σχέση με τον Παπακανέλλο, οι τέσσερις προαναφερθέντες βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο -αγωνιστικό και πνευματικό- για να δώσουν λύσεις σε ευρωπαϊκά ματς, στα οποία δεν συγχωρούνται τα λάθη.

Εφόσον στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ επικρατεί αυτή η άποψη, προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν εισηγήθηκε τον δανεισμό του Παπακανέλλου ώστε να "ψηθεί" αγωνιστικά, παίρνοντας μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε κάποια άλλη ομάδα. Ειδικά από τη στιγμή που τη φετινή σεζόν δεν υφίσταται ο Ολυμπιακός Β', που λειτουργούσε ως αναπτυξιακή ομάδα για τους Ερυθρολεύκους στη Superleague 2.


Για λόγους που πάντοτε γνωρίζουν καλύτερα οι άνθρωποι της ομάδας, ο πιτσιρικάς προτιμήθηκε να παραμείνει στου Ρέντη και να δουλέψει δίπλα στον έμπειρο Βάσκο προπονητή, αλλά και σε τεράστιους παίκτες όπως ο Γουίλιαν. Ακόμα και οι προπονήσεις σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακό αποτελούν αρκούντως ανταγωνιστικό περιβάλλον για να εξελιχθεί οποιοσδήποτε νεαρός άσος, αρκεί να δουλέψει σκληρά. Και ο Παπακανέλλος σαφώς έχει "potential" για μεγάλα πράγματα. Απλώς είναι ακόμα άγουρος και πρέπει βήμα βήμα να ωριμάσει για να μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα.