Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διαφορετικός στη Γαλλία, προσπάθησε να… ξαφνιάσει τη Λιόν με το 3-5-2 και πάλεψε για να κλέψει το θετικό αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες όμως ήταν άτυχοι στις δύο καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο 0-0, στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν στροφές λόγω κούρασης και όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν τα γκολ, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν.

Intime

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να εξασφαλίσει το μηδέν και να ψάξει το γκολ στην κόντρα, όπως έκανε αρκετές φορές και πέρυσι, τόσο στην Ευρώπη όσο και στα ελληνικά ντέρμπι. Ωστόσο, ο Ελ Κααμπί αυτή τη φορά δεν βρήκε δίχτυα, εξτρέμ με την ποιότητα του Ποντένσε δεν είχε και ο Γιάρεμτσουκ δεν κατάφερε να γίνει Φορτούνης ούτε καν Γιόβεβιτς.

Κι αν το πρόβλημα της δημιουργίας και το… θέμα στα εξτρέμ (λόγω των τραυματισμών των Μασούρα-Μάρτινς) είναι εμφανές πλέον σε όλα τα παιχνίδια, αυτό που κάνει «μπαμ» και θα έπρεπε να είχε διορθωθεί από το καλοκαίρι, είναι η μεταγραφή αριστερού μπακ.

Intime

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα ήρθε στο Λιμάνι πέρυσι ως μία τεράστια επένδυση, έκανε μία μέτρια χρονιά ως βασικός και αναντικατάστατος και φέτος συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς. Ο Αργεντινός δεν δείχνει να μπορεί ακόμα να ανεβάσει ρυθμούς και να κάνει τη διαφορά, έχει σημαντικά αμυντικά προβλήματα απέναντι σε ποιοτικά εξτρέμ , είναι φανερό πλέον πως… φοβάται και κάνει συνεχώς πίσω βήματα δίνοντας χώρα στον αντίπαλο, ενώ στα ματς της φετινής σεζόν βοηθάει ελάχιστα και επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός όφειλε το καλοκαίρι να ψάξει για αριστερό μπακ κι αν όχι για βασικό, έστω για έναν παίκτη που θα μπορούσε να έρθει ως επένδυση και να βάλει… πίεση στον Ορτέγκα. Από τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ δεν εμπιστεύεται τον νεαρό Αποστολόπουλου και λογικό να μην μπορεί να σταθεί το παιδί αμέσως σε τόσο υψηλό επίπεδο, θα έπρεπε να έχει φέρει άλλον παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

intime

Αυτό όμως μπορεί να γίνει τώρα, ακόμα και αν ο Βάσκος προπονητής δεν είναι… 100% σύμφωνος, όπως άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Λιόν. Προφανώς και αυτός θα πάρει την τελική απόφαση, όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να ψάξουν στην αγορά για τις καλύτερες δυνατές λύσεις και να προτείνουν στον Μεντιλίμπαρ παίκτες που θα τον πείσουν να τους δώσει μία ευκαιρία!