Καλή προσπάθεια αλλά με ήττα έφυγε ο Ολυμπιακός από τη Γαλλία, στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λιόν, καθώς μέσα σε ένα εξάλεπτο πήγε στράφι το πλάνο τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Μαχαίρα, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι με αντίπαλο τη Λιον, τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών αλλά και πώς περιμένει τη συνέχεια για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

"Προβληματίζει η εικόνα του Ολυμπιακού - Δεν είναι Φορτούνης και Ποντένσε ο Γουίλιαν - Ενίσχυση και ηλεκτροσόκ"

Μιχάλη, πώς είδες το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λιόν;

"Ο Ολυμπιακός, ο κάτοχος του Conference League, δεν τα κατάφερε στη Γαλλία, απέναντι στη Λιόν, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί του στα τρία ματς. Έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή απώλεια, μετά την κατάκτηση της 29ης Μαΐου, αλλά το χειρότερο απ’ όλα είναι η εικόνα, η οποία προβληματίζει αρκετές εβδομάδες. Σίγουρα στη χτεσινή αναμέτρηση, δε μάγεψαν κανέναν με την εικόνα τους, όμως τα δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά, αδικούν τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και να βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όμως, με τα… «αν», δουλειά δε γίνεται. Διότι η γαλλική ομάδα, απ’ την αρχή μπήκε δυνατά, με πίεση στον Ολυμπιακό, έχασε σωρεία ευκαιριών κι εκείνη. Το γκολ που ακυρώθηκε το θεωρώ σημαντικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Με 2-1 στο 88’, θα έπαιζε τουλάχιστον 7-8 λεπτά, με «τέρμα τα γκάζια» για το «Χ».  Προσωπικά, προβληματίζομαι γιατί αφενός έχω στο μυαλό τις δηλώσεις Μεντιλίμπαρ περί «πλήρους» ρόστερ. Αφετέρου όμως, βλέπω πως η ομάδα έχει αρκετά θέματα. Ως προς την άμυνα, τη δημιουργία και κυρίως στο να βρίσκει τελικές φάσεις.  Δε βλέπω επίσης παίκτη που μπορεί να ηγηθεί και να «κουβαλήσει» που λέμε την ομάδα. Ο Γουίλιαν θα δώσει ποιότητα σίγουρα, όπως κι ο Τσικίνιο, όμως δεν μπορεί να γίνει ούτε… Φορτούνης, ούτε Ποντένσε.  Χρειάζεται άμεσο «restart» την ερχόμενη Κυριακή επί του Ατρομήτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σίγουρα μεταγραφική ενίσχυση. Τέλος, βλέπω κι έναν προβληματισμένο-εκνευρισμένο Μεντιλίμπαρ. Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η θέση του, όπως ακούγεται από εδώ κι από εκεί. Αλλά, ο Βάσκος δε βλέπει αυτά που θέλει απ’ τους παίκτες του".

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μπει δυνατά στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, τι πιστεύεις ότι ευθύνεται για αυτό;

"Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να έχει ένα ήρεμο καλοκαίρι, χωρίς προκριματικά, να ενισχυθεί εκεί όπου πονούσε (ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να «ξεσκαρτάρει» το ρόστερ και το πέτυχε), όμως και πάλι βλέπουμε προβλήματα. Ο λόγος που δίνω είναι η έλλειψη χημείας, αγώνων που θα δούμε σταθερή ενδεκάδα, η οποία θα έδενε μεταξύ της. Και τώρα, ο Θρύλος έχει να διαχειριστεί και το ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο πρέπει άμεσα να αλλάξει.  Ειδικά, στις επόμενες δύο αναμετρήσεις, οι νίκες είναι επιτακτικές, με Ατρόμητο και Μπράγκα. Στη δεύτερη αναμέτρηση μάλιστα, θα συναντήσει κι έναν παίκτη που… του λείπει αρκετά. Τον Αντρέ Όρτα.  Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως βλέπω τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να δημιουργήσει, να βγάλει ευκαιρίες για να σκοράρει και να μαζέψει βαθμούς. Χρειάζεται ενίσχυση και… ηλεκτροσόκ. Κάτι που προσπάθησε να κάνει κι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης πριν τον ετήσιο αγιασμό της ομάδας".

"Ενίσχυση από το καλοκαίρι - Αριστερό μπακ, χαφ και εξτρέμ - Δεν μασάει ο Μεντιλίμπαρ"

Η ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο μεταγραφικό πεδίο, πού πιστεύεις ότι χρειάζεται ενίσχυση

"Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση… απ’ το καλοκαίρι. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ όμως. Υπάρχουν ικανότατοι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα αποφύγω ονόματα, όμως θα πω πως ιδανικά ο Ολυμπιακός χρειάζεται 3 παίκτες στις θέσεις, αριστερό μπακ, αντί-Όρτα στα χαφ, εξτρέμ. Ίσως κι ένα σέντερ φορ (να βάλει δύσκολα στον Ελ Κααμπί-εκτός κι αν στηριχθεί σοβαρά ο Κωστούλας). Όμως, επειδή μετράμε ώρες για το μεταγραφικό παζάρι, θεωρώ πως θα γίνουν δύο προσθήκες.  Ακούγεται έντονα, ο ένας θα είναι ο Γιουσούφ Γιαζίτσι. Ακούγεται επίσης ενδεχόμενη επιστροφή Γιόβετιτς. Αναμένουμε όλοι τα νεότερα".

Πώς περιμένει τη συνέχεια για τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο; Ειδικά μετά την ατάκα του Μεντιλίμπαρ ότι σκοπεύει να δώσει χώρο στην 11άδα και στους Νέους παίκτες.

"Το σίγουρο είναι πως οι Νέοι παίκτες, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν ήρθαν για να… φύγουν, αλλά για να ενσωματωθούν για τα καλά στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δεν ήρθαν… συμπληρωματικά, πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος αυτό.  Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το ματς με τον Ατρόμητο πρέπει πάση θυσία να το κερδίσει ο Ολυμπιακός. Και εκεί, πρέπει να παίξουν οι πιο έτοιμοι. Εάν ο Ισπανός κρίνει πως μπορεί κάποιος ή και κάποιοι πιτσιρικάδες να πάρουν χρόνο συμμετοχής, τότε θα γίνει. Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε πως δεν «μασάει», γνωρίζοντας το τί υλικό έχει στα χέρια του και τί μπορούν να κάνουν οι νεαροί.  Ακόμη και χτες, έριξε τον Κωστούλα, ο οποίος ήταν και αρκετά θετικός για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Καθόλου… ψαρωμένος, δείγμα της εμπιστοσύνης που του δείχνει ο Βάσκος τεχνικός.  Εγώ περιμένω στη συνέχεια, κυρίως να αποβληθεί το άγχος και η κακή ψυχολογία. Βέβαια, αυτό θα έρθει μέσω των θετικών αποτελεσμάτων. Εν αναμονή αυτών λοιπόν…".