Ειπώθηκαν πολλά για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Λιόν! Ήδη η κριτική στο πρόσωπο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αρχίζει και γίνεται ακόμα πιο αυστηρή, ειδικά για τον τρόπο που παρουσίασε την ομάδα του Πειραιά ο Βάσκος, ο οποίος δικαιολογήθηκε για το σχήμα με τα τρία στόπερ, το οποίο εν τοις πράγμασι δεν απέδωσε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δικαιολογήθηκε, υποστηρίζοντας, ότι οι απουσίες των Μασούρα-Ζέλσον Μάρτινς τον οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση. Βέβαια, όταν η ελληνική ομάδα άρχισε να δέχεται γκολ, ο τεχνικός το γύρισε, δείγμα, ότι συνειδητοποίησε την αποτυχία του σχεδίου του.

Δεν φταίει ο Πιρόλα

Από εκεί και πέρα μεγάλο ανάθεμα έχει δεχτεί ο Πιρόλα, για τη φάση του γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός. Ο Ιταλός αμυντικός όμως ήταν ιδιαίτερα κομβικός στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League. Μπορεί ο Τζολάκης να κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά ο Πιρόλα έκανε καθοριστικά κοψίματα σε επικίνδυνα σουτ με τάκλιν. Ένα σουτ έχασε και αυτό μπήκε γκολ. Οπότε κακώς κατακρίνεται ο παίκτης.

Δεν φταίει για την ήττα του Ολυμπιακού, η οποία πρέπει να αποδοθεί στη συνολική εικόνα της ομάδας, η οποία δεν ήταν καλή. Στην ουσία ο Πιρόλα έσωσε τον Ολυμπιακό από πανωλεθρία με τεράστιο σκορ και ο τραυματισμός του θα στοιχίσει στον Μεντιλίμπαρ. Δεν είναι Κάρμο, αλλά είναι παίκτης καθοριστικός.

Intime

Το ντεμπούτο του Κωστούλα

Ο Μπάμπης Κωστούλας μπήκε αλλαγή στο 60' στη θέση του Ρομάν Γιάρεμτσουκ και έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα της ομάδας. Μερικά λεπτά αργότερα πήγε να τρελάνει την Ευρώπη με το απίστευτο ψαλιδάκι που πραγματοποίησε, το οποίο έφυγε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Θα ήταν γκολ καριέρας και ένα από τα απολαυστικότερα highlight, της διοργάνωσης.

Ο Κωστούλας έκανε αξιοπρεπέστατο ντεμπούτο στην Ευρώπη. Εδώ έχουμε όμως και κάτι που αξίζει να σημειωθεί. «Σέρνεται» ότι η κακή απόδοση του Κωστούλα στον Βόλο ήταν ο βασικός λόγος που έμειναν στην άκρη οι πιτσιρικάδες, στον Ολυμπιακό, παρότι το καλοκαίρι τους δόθηκε μεγάλη προσοχή στην προετοιμασία. Είναι ευχή πολλών, η καλή απόδοση του Κωστούλα στη Λιόν να αποτελέσει αφορμή για να υπολογίζονται οι πιτσιρικάδες.

Intime

Δεν θέλει άλλον ο Μεντιλίμπαρ

Η περίπτωση του Άνταμ Ουνάς δεν προχώρησε στον Ολυμπιακό. Ο Αλγερινός είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε συμφωνήσει σε όλα. Ωστόσο δεν δέχτηκε να περάσει ιατρικές εξετάσεις και προέβαλλε, ότι είχε καλύτερη πρόταση από Κατάρ και την Αλ Σαντ. Έτσι ήρθε η ανατροπή, η οποία φέρνει άλλη περίπτωση που ακούστηκε στον Πειραιά.

Ο λόγος για τον Γιουσούφ Γιαζιτζί, ο οποίος έψαχνε ομάδα, αφού έμεινε ελεύθερος από τη Λιλ, η οποία τον είχε αποκτήσει το 2019 έναντι 19 εκατ.Ευρώ από την Τράμπζονσπορ. Ο διεθνής Τούρκος μέσος, ο οποίος θα υπογράψει διετές συμβόλαιο δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, έχει βέβαια μια επέμβαση σε χιαστούς τη σεζόν 2019-2020. Λέγεται ότι ως χαρακτήρας συμπεριφέρεται σαν ντίβα και χρειάζεται ειδική μεταχείριση, το χρειάζεται δηλαδή το χαϊδεματάκι του. Σε αυτόν τον Ολυμπιακό ο Τούρκος μόνο ως δεκάρι μπορεί να έχει ρόλο, λόγω της παρουσίας Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, Έσε στα χαφ.

Το «ντεσού» για Γιαζιτζί

Όλα δείχνουν, ότι ο Γιαζιτζί θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού, αφού ο Γιόβετιτς το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στην Ομόνοια. Επίσης ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλει παραπάνω από μία προσθήκη. Έτσι η ομάδα του Πειραιά παίρνοντας τον Τούρκο κλείνει τις μεταγραφές.

Πολλοί έψαχναν ντεσού για τον Γιαζιτζί. Το Sportdog ανέσυρε ένα παλιό δημοσίευμα, την εποχή που ο παίκτης έγραψε ιστορία στη Λιλ, στο Europa League, αφού πέτυχε δύο εκτός έδρας χατ τρικ (με Σπάρτα Πράγας και Μίλαν), κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί τότε στη διοργάνωση και αναρωτιόμαστε αν το επίτευγμα έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του βιογραφικού του είναι, ότι κατάγεται από το χωριό Πατσάν (Taşlıgedik) του Κατοχωρίου (Çaykara) της επαρχίας του Όφεως στην Τραπεζούντα, μια περιοχή που είναι γνωστή για την παρουσία ελληνόφωνων πληθυσμών. Λέγεται, δε, ότι ο παίκτης μιλά άπταιστα την τοπική ελληνική διάλεκτο της περιοχής.