Εμπειρία και μια λύση για Νο2 πολύ καλύτερη σε σχέση με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που είχε μέχρι πέρσι στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ είναι ο Γίρι Παβλένκα, 32χρονος Τσέχος τερματοφύλακας με μεγάλη θητεία στη Βέρντερ Βρέμης - Το 2017 η γερμανική ομάδα τον απέκτησε με 3 εκατ. ευρώ από τη Σλάβια Πράγας.

Με την πράσινη φανέλα εκτόξευσε την αξία του στα 12 εκατ. ευρώ (τώρα το market value βρίσκεται στο 1,5 εκατ. ευρώ), ενώ με τη φανέλα τής Βέρντερ έχει αγωνιστεί σε 221 ματς.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Bundesliga, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τον πεπειραμένο τερματοφύλακα.

"Για αυτό δεν έπαιζε στη Βέρντερ - Δεν τον ενδιέφερε η β΄ Γερμανίας"

"Πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, για αρκετά χρόνια βασικός στη Βέρντερ αλλά έβγαλαν έναν άλλον τερματοφύλακα που θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους Γερμανούς στη θέση του. Σταδιακά ο Παβλένκα άρχισε να περνάει σε δεύτερη μοίρα και δεν του ανανέωσαν το συμβόλαιο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Η πορεία του στη Βέρντερ ήταν πτωτική την τελευταία διετία, για αυτό δυσκολεύτηκε να βρει ομάδα στη Γερμανια. Προφανώς δεν τον ενδιέφερε η β΄ Γερμανίας, για αυτό και έμεινε τόσο καιρό χωρίς συμβόλαιο".

"Καλύτερος ο Κοτάρσκι με την μπάλα στα πόδια - Δεν είναι για βασικός - Στο top5 της Bundesliga"

Τι θα φέρει στον ΠΑΟΚ ο Παβλένκα;

"Πολύ έμπειρος και με μεγάλη θητεία στη Bundesliga, υπήρχε εποχή που ήταν στους top 5 τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα. Με καλές τοποθετήσεις, μεγάλο μέγεθος. Οπότε φέρνει εμπειρία, προσφέρει πολύ καλά δεύτερη λύση - Καλύτερη λύση σε σχέση με τον Ζίβκοβιτς που είχαν μέχρι πέρσι για Νο2. Δεν έχεις να φοβάσαι κάτι με τον Παβλένκα στην τριάδα των τερματοφυλάκων. Έχει κάνει γκέλες βέβαια, λαθάκια, δεν είναι με τα πόδια ο πιο σιγουρος τερματοφύλακας - Για παράδειγμα ο Κοτάρκσι είναι καλύτερος με την μπάλα στα ποδια".

Μπορεί να βρεθεί στη θέση του Νο1 στον ΠΑΟΚ;

"Θα βοηθήσει τον Κοτάρσκι με την παρουσία του, είναι μια χαρά λύση για δεύτερη επιλογή. Αλλά δεν είναι για πρώτη, όχι. Πριν 3-4 χρόνια ήταν στο top 5 της Bundesliga, τώρα όχι".