Ο Ολυμπιακός επέλεξε το καλοκαίρι να μην αποκτήσει αριστερό μπακ για να πλαισιώσει τον Φρανσίσκο Ορτέγκα, δίνοντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στον Απόστολο Αποστολόπουλο. Με τον νεαρό παίκτη να έχει μία μεγάλη ευκαιρία αλλά μία πρόκληση μπροστά του, προκειμένου να αποδείξει ότι αξίζει την καθιέρωση στην ομάδα.

Ο ταλαντούχος άσος θα δώσει... εξετάσεις έως τον Ιανουάριο, καθώς η λογική λέει πως θα πάρει αγωνιστικές ευκαιρίες, από τη στιγμή που πλην του Ορτέγκα δεν υπάρχει άλλος "καθαρόαιμος" αριστερός μπακ στο ρόστερ (γίνονται προσπάθειες για προσθήκη παίκτη από τους ελεύθερους, αλλά δεν είναι εύκολο πλέον και λόγω χρόνου!), ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις.

Το ίδιο, πάντως, ακούγεται έντονα στη μανατζερική πιάτσα πως ισχύει για τον Νίκο Αθανασίου του Ατρομήτου!

Intime


Πρόκειται για 23χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος άρεσε από πέρυσι στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, φτάνοντας κοντά σε υπογραφή συμβολαίου με τον πειραϊκό σύλλογο. Αυτό τελικά δεν συνέβη, εντούτοις ο Αθανασίου δεν έπαψε ποτέ να παρακολουθείται από τους Ερυθρολεύκους. Μάλιστα, ορισμένες πηγές υποστηρίζουν πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη φτάσει σε προφορική συμφωνία με τον Ατρόμητο για τον Έλληνα αμυντικό.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη φετινή παρουσία του Αθανασίου στον Ατρόμητο, μετά την περυσινή εξαιρετική του σεζόν (22 συμμετοχές, 1 γκολ). Μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει δυνατά, αφού αποτελεί τον βασικό αριστερό οπισθοφύλακα της ομάδας του Περιστερίου, μην έχοντας χάσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Intime


Ο Αθανασίου έχει εξελίξει το παιχνίδι του και παρουσιάζει διαρκώς σημάδια βελτίωσης από σεζόν σε σεζόν. Στο εσωτερικό του Ολυμπιακού, θεωρείται ως ένας από τους Έλληνες παίκτες που αξίζει να επενδύσει πάνω του ο σύλλογος για το μέλλον. Ωστόσο, οι απαιτήσεις σε ομάδα πρωταθλητισμού είναι εντελώς διαφορετικές από τις αντίστοιχες στον Ατρόμητο. Αν ο Έλληνας μπακ πείσει με τις φετινές εμφανίσεις του, μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να φροντίσουν να τον "καπαρώσουν", δίχως βέβαια να εγγυάται κανείς ότι θα έχει θέση στο ενεργό ρόστερ άμεσα. Η ευκαιρία αυτή ανήκει πρωτίστως στον Αποστολόπουλο, ενώ έως τον Ιανουάριο θα έχει γίνει το... ταμείο ώστε οι Πειραιώτες να αποφασίσουν για το αν θα κινηθούν για κάποιον "φτασμένο" αριστερό μπακ, θα συνεχίσουν ως έχουν ή θα φέρουν τον Αθανασίου στο Λιμάνι.