Μια πολύ-πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στα αυτιά τού sportdog από την πιάτσα των μάνατζερ για τον Παναθηναϊκό, καθώς υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που είναι μεν σε προχωρημένη ηλικία αλλά διάφοροι σκαουτερ έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Πρόσφατα είχαμε γράψει ότι οι Πράσινοι έχουν στον σχεδιασμό τους να κάνουν κάποιες πωλήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα, εκκινώντας από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς καλό ήταν που άνοιξε ο Γιάννης Αλαφούζος φέτος τις κάνουλες με τα λεφτά. Αλλά το Financial Fair Play έχει συγκεκριμένους κανόνες και από αυτούς δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς.

Σε ποιον ποδοσφαιριστη αναφερόμαστε; Στον Αράο, που μπορεί να είναι 32,5 ετών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να περνάει η μπογιά του! Διάφοροι σκάουτερ ομάδων που έρχονται στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού για να τσεκάρουν παίκτες όπως ο Ιωαννίδης (που είναι το πιο hot όνομα για το Τριφύλλι!), έχουν κρατήσει πολύ-πολύ θετικές σημειώσει για τον Βραζιλιάνο είτε παίζει στα χαφ είτε στην άμυνα.

Intime

Ο Αράο είχε έρθει στην Ευρώπη σε ηλικία 30 ετών, το καλοκαίρι του 2022, με τη Φενέρ να πληρώνει στη Φλαμένγκο ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, αλλά το ρόστερ του τουρκικού κλαμπ είναι τεράστιο και ο Αράο δεν κατάφερε να βρει χώρο. Αυτό εκμεταλλεύτηκε το καλοκαίρι του 2023 ο Παναθηναϊκός και έδωσε 2,5 εκατ. ευρω για να τον ντύσει με τη φανέλα του. Μπορεί τώρα να τον παραχωρήσει; Αυτό είναι κάτι που αφορά τα βέτο του προπονητή, άρα αγωνιστικά κριτήρια, αλλά και τι ζητάει η ΠΑΕ οικονομικά.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά: Πολύ-πολύ δύσκολα θα βρεθεί προπονητής που θα έχει στη διάθεσή του, υγιή, τον Αράο, και δεν θα ξεκινήσει από αυτόν η 11άδα. Είτε ως στόπερ είτε ως χαφ. Από την άλλη πλευρά αν προκύψει τον Γενάρη μια πρόταση κοντά στα 3 εκατ. ευρώ (άρα περισσότερα από τα χρήματα με τα οποία αποκτήθηκε!) για έναν παίκτη που τον Μάρτη θα είναι 33 ετών, μπορεί μια ομάδα να την αρνηθεί;

Όλα αυτά με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι Πράσινοι θα ανανεώσουν για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα το συμβόλαιο του,όπως ακούγεται ότι θα κανουν άμεσα, κι όχι αν συνεχίσει με την υπάρχουσα συμφωνία. Γιατί σε αυτή την περίπτωση ο Αράο από τον προσεχή Γενάρη θα μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει (η τρέχουσα συμφωνία με το Τριφύλλι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025) και θα φύγει τσάμπα από την ομάδα.

Intime

"Σκούπα στα χαφ ο Αράο - Για αυτό τον πήρε ο Ζεσούς στη Φενέρ - Δεν είναι πολλά τα 2,5 εκατ. ευρώ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, που είχε εικόνα του Αράο και πριν έρθει στην Ελλάδα δηλαδή, για να σχηματίσουμε καλύτερα την παρουσία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

"Τον πήρε ο Ζεσούς το καλοκαίρι του 2022 στη Φενέρ, γιατί ήταν αγαπημένο παιδί του στη Φλαμένγκο. Ως 6άρι έπαιζε, σκούπα είναι, έπαιρνε την πρώτη μπάλα από την άμυνα και έκανε παιχνίδι. Τον πίστευε πολύ ο Ζεσούς, στα καλά παιχνίδια ήταν βασικός", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε για τον λόγο που τον παραχώρησε τουρκική ομάδα: "Ο νέος προπονητής δεν τον είχε πιστέψει, αυτό ήταν όλο".

Ποια είναι η άποψη που έχεις για εκείνον;

"Είναι καλός παίκτης, υψηλού επιπέδου, δεν είναι πολλά τα 2,5 εκατ. ευρώ που είχε δώσει ο Παναθηναϊκός για εκείνον. Το δείχνει άλλωστε και με την παρουσία του εδώ. Έχει ενέργεια, έχει τρεξίματα, είναι τρεχαντήρι αλλά δεν έχει τη μεγάλη πάσα".