Πίσω στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε ο Ολυμπιακός την Κυριακή (29/9), επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική της Super League.

O Ροντινέι ήταν μακράν ο κορυφαίος των Πειραιωτών με γκολ, δοκάρι και γεμάτη εμφάνιση ως εξτρέμ, ενώ την υπογραφή του έβαλε και ο Ελ Κααμπί, εκτελώντας υποδειγματικά για το 2-0.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία των Κοστίνια και Μπουζούκη, ενώ και ο Κωστούλας έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση στα 69 λεπτά της συμμετοχής του.

Ο Ολυμπιακός με 13 βαθμούς έπιασε για την ώρα τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, από την πλευρά της, να μένει μακριά από τον καλό της εαυτό, ενώ ήταν φανερή η απουσία του τραυματία Καρλίτος (6οι με 8 βαθμούς οι «κυανόλευκοι»).

Ροτέισον Μεντιλίμπαρ, ηγέτης Ροντινέι

Ο Μεντιλίμπαρ επεφύλασσε ορισμένες εκπλήξεις στην ενδεκάδα, με τον Ροντινέι σε θέση δεξιού εξτρέμ, ενώ πήραν τις ευκαιρίες τους ο Αποστολόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μουζακίτης στα χαφ δίπλα στον Στάμενιτς και ο Κωστούλας στην κορυφή της επίθεσης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, λοιπόν, ο Τζολάκης στο 3’ δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει ένα σουτ του Ουάρντα από αριστερά, με τον Κωστούλα στο 5’ να πιάνει μια κεφαλιά από κοντά και να υποχρεώνει τον Χουτεσιώτη να διώξει σε κόρνερ στην πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Στο 16’ ο Αποστολόπουλος έκανε ένα καλό μακρινό σουτ από αριστερά κι έφυγε άουτ η μπάλα, με τον Ροντινέι στο 26’ να σουτάρει από θέση μέσα δεξιά και ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ στη σημαντικότερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων».

Είχαν την υπεροχή οι κάτοχοι του Conference League και τελικά το γκολ ήρθε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροντινέι στο 40’, καθώς στο 37’ ο Χουτεσιώτης μετά από άσχημο διώξιμο του Μανσούρ δεν αντέδρασε με τη σειρά του σωστά, πέφτοντας πάνω στον Βέλντε.

Το «καθάρισε» ο Ελ Κααμπί

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Μεντιλίμπαρ έριξε στον αγώνα τον Γουίλιαν αντί του Βέλντε, με τον Ροντινέι στο 53’ να αγγίζει και δεύτερο προσωπικό γκολ σουτάροντας δυνατά εντός περιοχής και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60’ έκανε ωραίο σουτ εκτός περιοχής ο Κοστίνια, με το αριστερό πόδι μάλιστα, για να διώξει με υπερένταση στη γωνία του ο Χουτεσιώτης, ενώ ο Πορτογάλος δεξιός μπακ σημάδεψε στο 68’ το οριζόντιο δοκάρι με έξυπνη σέντρα-σουτ.

Σταδιακά μπήκαν στο παιχνίδι και οι Έσε, Τσικίνιο, Ορτέγκα και Ελ Κααμπί, ο οποίος από δεξιά με απίθανο πλασέ στο 74’ μετά την ασίστ του Μπουζούκη πέτυχε το 2-0.

Ο Ατρόμητος απείλησε για το 2-1 στο 78’, με τον Τζολάκη να διώχνει ενστικτωδώς το δυνατό σουτ του Γιουμπιτάνα από αριστερά της περιοχής, ενώ σε δεύτερο χρόνο αστόχησε από ιδανική θέση ο Μανσούρ.

Στο 83’ ο Τσικίνιο έκανε από καλή θέση το πλασέ και ήταν σε ετοιμότητα ο Χουτεσιώτης, με τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να νικά τον Πορτογάλο και στο 90’+3.

Στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του ματς, στο 90’+4, ο Ελ Κααμπί έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ροντινέι δεν τελείωσε καλά τη φάση, αστοχώντας από κοντά, με το 2-0 να μην αλλάζει εντέλει.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τον Στάικο (Λάρισας) και τον Σαμοΐλη (Αθηνών), ενώ στο VAR ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας) και ο Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 31’ Αποστολόπουλος, 56’ Κωστούλας - 80’ Μπρόρσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Αποστολόπουλος (69’ Ορτέγκα), Κάρμο, Ρέτσος, Στάμενιτς (62’ Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Ολιβέιρα (62’ Τσικίνιο), Κωστούλας (69’ Ελ Κααμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Xoυτεσιώτης, Κίνι, Αθανασίου, Μπρόρσον, Μανσούρ, Έντερ Γκονζάλες (82’ Καλοσκάμης), Τσιγγάρας (71’ Μίχορλ), Ουεντραόγκο, Μπάκου, Ουάρντα, Φαν Βέερτ (61’ λ. τρ. Γιουμπιτάνα).