Η νίκη επί του Ατρομήτου, με ανανεωμένη ενδεκάδα μάλιστα, επανέφερε την ηρεμία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Ήταν ένα τρίποντο που είχε απόλυτη ανάγκη η ομάδα μετά τις απώλειες με Παναιτωλικό, Άρη και την ευρωπαϊκή ήττα από τη Λυόν. Σε διαφορετική περίπτωση, οι Ερυθρόλευκοι θα πήγαιναν να παίξουν... με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Μπράγκα και στον Παναθηναϊκό.

Μετά τα δύο απαιτητικά ματς που προαναφέραμε, έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Διάστημα που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τους Πειραιώτες, δίνοντας τη δυνατότητα στους τραυματίες να επιστρέψουν, στους ανέτοιμους να δουλέψουν και στους νεοφερμένους να "δεθούν" με τους συμπαίκτες του.

Μετά τη διακοπή αναμένεται δούμε τον... κανονικό Γουίλιαν, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει φτάσει στο 100% από άποψη ετοιμότητας. Ως τώρα βλέπαμε τον Βραζιλιάνο να μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, αφού τόσο μπορεί να προσφέρει. Για την ακρίβεια, είναι σε θέση να βγάλει 45-60 λεπτά μάξιμουμ, μιάς και ήρθε στον Ολυμπιακό χωρίς να έχει κάνει κανονική προετοιμασία.

Intime


Ο Γουίλιαν δουλεύει εντατικά, θέλει να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεπτά συμμετοχής του θα αρχίσουν να αυξάνονται μετά τη διακοπή. Η ηλικία του δεν έχει την παραμικρή σημασία, αφού αν καταφέρει να πιάσει επίπεδα απόδοσης ανάλογα με αυτά της περυσινής σεζόν στη Φούλαμ, πάει... καρφί για βασικός! Απέναντι σε Μπράγκα και Παναθηναϊκό, το στάτους του Βραζιλιάνου θα είναι το ίδιο, δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο 45λεπτο εφόσον οι συνθήκες των αγώνων το επιτρέψουν.

Στους ρυθμούς της νέας του ομάδας μπαίνει με σταθερά βήματα και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, που μπορεί να μην έχει... βγάλει μάτια με τις εμφανίσεις του, όμως όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει να το κάνει. Ο Πορτογάλος ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες κόντρα στον Ατρόμητο και ας μην του βγήκαν όλα όσα επιχείρησε. Αυτό που μετρά είναι πως από το πρώτο του ματς (με Παναιτωλικό) δείχνει ότι δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες, συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας και ζητά συνεχώς μπάλα. Πρόκειται άλλωστε για μέσο με δεδομένο ποιότητα αλλά και ηγετικά χαρακτηριστικά, που έκαναν τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ Μεντιλίμπαρ να τον επιλέξει ουσιαστικά ως αντι-Όρτα.

ΠΑΕ Ολυμπιακός

Όσο για τον πιο... νεοφερμένο άσο, τον Γιουσούφ Γιαζίτζι, σύμφωνα με πληροφορίες εντυπωσίασε στου Ρέντη με το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης! Με δεδομένο ότι ήταν χωρίς ομάδα από την 1η Ιουλίου, ο Τούρκος βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι. Ωστόσο, ασφαλώς του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, γι' αυτό και δεν πρόκειται να τον δούμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μετά τη διακοπή, ο Γιαζίτζι θα αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει ευκαιρίες, ξεκινώντας την πορεία του ως συμπληρωματική λύση και προσπαθώντας να πείσει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ότι αξίζει θέση βασικού.