ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΑΖΙΤΖΙ: Μπορεί να αποκτήθηκε 30 Σεπτεμβρίου αλλά με 10.000.000 ευρώ είναι ο τρίτος ακριβότερος παίκτης του ρόστερ του Ολυμπιακού, πίσω από τους Έσε και Κάρμο των 12 εκατομμυρίων!!! Βέβαια πριν ακριβώς μια 3ετία είχε κάνει λιμιτ απ η μετοχή του στα 20.000.000 ευρώ. Ο 27χρονος Τούρκος μέσος κατά γενική ομολογία είναι παικτούρ και σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα σκάουτς τα χαρακτηριστικά του είναι όσο πιο κοντινά σε εκείνα του Κώστα Φορτούνη, τον οποίο ήρθε άλλωστε για να αντικαταστήσει ο Γιαζίτζι. Γιατί τότε όλο το καλοκαίρι, παρότι κυκλοφορούσε ελεύθερος δεν έκλεισε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα ή σε μεγάλη ομάδα της πατρίδας του, έχουν ακουστεί διάφορα. Από το ότι ζητούσε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στο 1.800.000 μέχρι ότι ... μεγαλοπιανόταν και περίμενε προτάσεις είτε από την Πρέμιερ Λιγκ, είτε από την Λα Λιγκα ή την Σέριε Α.Τι έμαθε η στήλη, ψάχνοντας λίγο στην ελλυηνοτουρκική πιάτσα agents, που γνωρίζει πολύ καλά τον Τούρκο μεσοεπιθετικό, ο οποίος κουβαλάει και το star quality; Επειδή είναι φρεσκο-νυμφευμένος και με την σύζυγό του να περιμένει και το πρώτο του παιδί, ο Γιαζίτζι δεν καιγόταν να κλείσει σε ομάδα αφού μάλλον ήθελε να αποφύγει την καλοκαιρινή προετοιμασία ήταν πιο χαλαρός και το είχε αφήσει για τον Αύγουστο . Αλλωστε ενώ όλοι λένε πως είναι μεγάλος παίκτης έχει βγάλει την φήμη γενικότερα του “τεμπελάκου” και του ολίγον “μποέμ”!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η αλήθεια είναι πως πρωτό-ασχολήθηκε με την περίπτωσή του Γιουσούφ Γιαζίτζι προς τα τέλη Αυγούστου, όταν και φέρεται να του πρόσφερε συμβόλαιο με νετ ετήσιες αποδοχές 1.500.000 ευρώ και ένα πολύ καλό signing bonus ως ελεύθερος κοντά στο εκατομμύριο! Ο Γιαζίτζι το αρνήθηκε, δεν ήθελε να έρθει Ελλάδα τότε. Μέσα Σεπτεμβρίου όμως, κι ενώ η μοναδική πρόταση που είχε ήταν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την οποία όμως απαιτούσε ακατέβατα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (οι Ρώσοι δεν τα έδωσαν και προτίμησαν τον Πιάνιτς),ο Γιαζίτζι ήταν σαφώς πιο διαλλακτικός. Τελικά συμφώνησε με τον Ολυμπιακό σε ετήσιες αποδοχές (χωρίς τα μπόνους) + 1.200.000 ευρώ. Στην Λιλ ο Γιαζίτζι έπαιρνε περίπου αυτά τα χρήματα αλλά μεικτά, μαζί με την εφορία. Η διαφορά τουμε τον πρώην συμπαίκτη του στην Λιλ, τον Ουνάς, ο οποίος επίσης ήρθε στην Αθήνα αλλά δεν κάθισε στον Ολυμπιακό ήταν και μισθολογική ( ο Αλγερινός ήταν μέσα στην κορυφαία 10άδα των συμβολαίων της γαλλικής ομάδας)αλλά και στα... κιλά. Ο Ουνάς, όπως κυκλοφορεί, ήταν υπέρβαρος από 6 ως 8 κιλά!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΥΡΝΤΙΣΟ: Η στήλη αποκάλυψε το πρωί πως ο Αργεντινός πρώην αθλητικός διευθυντής της Φιορεντίνα ήταν προσκεκλημένος στην σουίτα του Παναθηναϊκού, στην Οpap Arena,από όπου παρακολούθησε την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως πρόκειται για φίλο του Ντιέγκο Αλόνσο και για αυτό “φιλοξενήθηκε” στην σουίτα των “πράσινων”, απο την στιγμή που βρισκόταν στην Αθήνα και ήθελε να παρακολουθήσει το αθηναίκό ντέρμπι. Με αφορμή την... επανεμφάνιση του Μπουρντίσο στην Ελλάδα θυμήθηκα πριν απο λίγα χρόνια που ήθελε να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Βόλου, εκπροσωπώντας ένα fund Ισπανο-αργεντινών επενδυτών και κάνοντας διαπραγμάτευση με τον Αχιλλέα Μπέο έχοντας ως διαμεσολαβητή τον Ζήση Βρύζα!!

ΓΙΡΙ ΠΑΒΛΕΝΚΑ: Από τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του δικεφάλου φαίνεται πως δεν ήρθε για να αποτελέσει την ρεζέρβα του Κοτάρσκι, μένοντας δηλαδή μόνιμα στην σκιά του (όπως συνέβαινε με τον Ζίφκοβιτς, για παράδειγμα). “Πολύ καλός τερματοφύλακας ο Ντομινίκ αλλά εγώ θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ...” δήλωσε ο Τσέχος κίπερ με τα 175 ατς στην Μπουντεσλίγκα (μόνο την περασμένη σεζόν κατέγραψε μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών). Άλλωστε Παβλένκα το... χταπόδι(όπως τον αποκαλούν) έγινε κάτοικος Τούμπας με αποδοχές που δεν παραπέμπουν σε αναπληρωματικό, δηλαδή κοντά στις 500.000 για ένα χρόνο αλλά και με συμβόλαιο που... φωτογραφίζει την προοπτική του. Δηλαδή 1+1 χρόνων, το οποίο θα ανανεωθεί αυτομάτως αν πιάσει σε συμεμτοχές το 50% των αγώνων στην σεζόν!!! Κάτι που δείχνει πως κάποια στιγμή, από τον Γενάρη και μετά , αν πουληθεί ο Κοτάρσκι, μπορεί να είναι ο βασικός κίπερ του ΠΑΟΚ. Έτσι ερμηνεύω εγώ τον... λίγο περίεργο όρο. Στην Γερμανία πάντως οι αποδοχές του Παβλένκα ήταν +1.200.000 τον χρόνο.