Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει η παρουσία τού Χρήστου Μουζακίτη στο παιχνίδι εναντίον του Ατρόμητου, καθώς ο 17χρονος άσος φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα τής πρώτης ομάδας και άφησε θετικές εντυπώσεις.

Ο νεαρός άσος άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τού έδωσε την ευκαιρία για να παίξει με την πρώτη ομάδα και ο Μουζακίτης τον δικαίωσε. Το sportdog επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Καζάνα, προπονητή με μεγάλη θητεία στις αναπτυξιακές ηλικίες αρχικά στον ΠΑΟΚ και έπειτα στον Άρη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στις νεαρές ηλικίες και, φυσικά, παρακολουθεί στενά τον χαφ τού Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια.

Ποια είναι τα καλά στοιχεία του Μουζακίτη, γιατί ξεχωρίζει στο παιχνίδι του, ποια είναι η πραγματική του θέση και για ποιον λόγο ο Μεντιλίμπαρ τον αξιοποίησε σε άλλη θέση στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου; Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog ο πεπειραμένος τεχνικός.

"Πρωταγωνιστής ο Μουζακίτης - Καθοδηγεί μέσα στο γήπεδο - Για αυτό τον έβαλε πιο μπροστά ο Μεντιλίμπαρ"

"Πολύ καλός παίκτης, το ίδιο καλός σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Δεν είναι τόσο ψηλός, αλλά ανταποκρίνεται και στις μεταβάσεις και στις στατικές φάσεις αλλά και στο σετ παιχνίδι. Το αξίζει γιατί είναι πολύ καλός παίκτης, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα είχε βασικό ρόλο αν και συμμετείχε πάντα ως μικρότερος σε ηλικία. Πρωταγωνιστής σε όλα τα τμήματα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Κ. Καζάνας και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει:

"Έχει ηγετικές ικανότητες, μπορεί να καθοδηγήσει μέσα στο γήπεδο, να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, κατευθύνει το ματς με τις αυξομειώσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να τα κάνει όλα και βελτιώνεται συνέχεια".

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο; Γιατί ο Μεντιλίμπαρ τον αξιοποίησε ως προωθημένο.

"Αμυντικός χαφ είναι η θέση του, αλλά μπορεί να παίξει και λίγο πιο μπροστά. Είναι δύσκολο να παίξει στην πρώτη ομάδα ως αμυντικός μέσος, για αυτό τον αξιοποίησε λίγο πιο μπροστά ο προπονητής του. Αλλά μπορεί να παίξει και ως επιθετικό χαφ, έχει την ποιότητα".

"Μεγάλη διαφορά η μετάβαση από το παιδικό στο αντρικό ποδόσφαιρο - Πολύ καλό αυτό για τον Μεντιλίμπαρ"

Πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει για ένα 17χρονο παιδί να φεύγει από την Κ19 για να παίξει στην  πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, με τόση πίεση και απαιτήσεις που υπάρχουν;

"Έχει μεγάλη διαφορά για τη μετάβαση και αντιμετώπιση καταστάσεων από το παιδικό στο αντρικό. Μόνο η ψυχολογική πίεση είναι αρκετή. Χτυπήματα, τεχνική, έχεις να αντιμετωπίσεις πιο έμπειρους παίκτες, δυνατούς, καλύτερη τεχνική και σκέψη, είναι άλλη κατάσταση για να ανταποκριθεί. Σε κάθε παιχνίδι είναι καλύτερος, με σημάδια αυτοβελτιωσης".

Τα εύσημα και στον Μεντιλίμπαρ που κράτησε νεαρούς στην πρώτη ομάδα και δεν τους ξεχασε στο βάθος του πάγκου.

"Είναι σημαντικό από τη νοοτροπία των ξένων προπονητών να κρατάμε τα καλά στοιχεία, κι αυτό είναι στοιχείο που το έχει ο Μεντιλίμπαρ, αναδεικνύει παίκτες από το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης αυτά τα παιδιά, πολλοί καλοί παίκτες άρα του έδωσαν το κίνητρο. Θα μπορούσε κάποιος άλλος να μην του χρησιμοποιούσε. Κρατάμε τα καλά από κάθε προπονητή, κι αυτό είναι πολυ καλό για τον Μεντιλίμπαρ".