ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Είναι... ειλικρινής και δεν ... μασάει τα λόγια του. Αυτά που νιώθει τα λέει, είτε για τους ανταγωνιστές, είτε για την ίδια του την ομάδα και τον Οργανισμό. Δεν μπορεί να τα κρατήσει.

Αυτά ,λοιπόν, που είπε χθες μετά το διπλό στην Λιβαδειά είναι ... πρωτοφανή για Ελλάδα αλλά δείχνουν και τον ψυχισμό του την δεδομένη στιγμή. Σίγουρα υπήρξαν κάποια γεγονότα που τον πείραξαν και δεν έχουν βγει προς τα έξω! Σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους παίκτες για την ήττα από την Στεάουα και ήταν αντίθετος.

Η... προειδοποιητική βολή του Λουτσέσκου ήταν μετά την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στους παίκτες, που χαρακτήρισε το σημερινό ρόστερ ως το καλύτερο της 12ετίας που έχει το κλαμπ. Κάτι που με τον δικό του τρόπο δημόσια ο Λουτσέσκου το “αποδόμησε”. Ήταν μια πρώτη διαφωνία... Ο μεν Σαββίδης θεωρεί ότι με τις μεταγραφές που έκανε, έστω και καθυστερημένα, έχει δημιουργήσει «τον καλύτερο ΠΑΟΚ της τελευταίας δωδεκαετίας», ο δε Λουτσέσκου πιστεύει ότι οι μεταγραφές έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, κάτι που προφανώς δεν υιοθετεί η ιδιοκτησία. Για τον “στρατηγό” χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση Μαντί Καμαρα. Όχι γιατί ήταν μια 100% δική του μεταγραφή αλλά κυρίως γιατί ήταν μαζί με την ομάδα και δούλεψε από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, σε αντίθεση με τις άλλες μεταγραφές. Ο Καμάρα πλέον έφτασε να έχει δώσει 4 προσωπικούς βαθμούς με τα γκολ του σε Περιστέρι και Λιβαδειά

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Ιβάν Σαββίδης
InTime / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΟ “ΜΗΝΥΜΑ”: «Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει χημεία και να ξανακτιστεί. Ξέρουν πως είναι η διαδικασία της δουλειάς μου και πως τον Νοέμβριο αποκτάμε χημεία...» υποστήριξε ο Ρουμάνος τεχνικός. Για να βγει όμως και να στείλει το μήνυμα - προειδοποίησης (με αποδέκτες ποιους εντός Οργανισμού;) πως δεν έχει πρόβλημα να μαζέψει... αύριο βαλίτσες και να γυρίσει στο Βουκουρέστι, κάποια σχόλια ή παρεμβάσεις ενόχλησαν το εγώ του ή τον πρόσβαλαν ς προπονητή.

Για τον Λουτσέσκου είναι ... άδικο κι ασεβές να μην αναγνωρίζεται μετά από όλα αυτα τα χρόνια το ΜΟΤΙΒΟ της δουλειάς του και τα ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ της. Η ομάδα εξελίσσεται μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας δουλειάς και υπομονής. Για παράδειγμα, κόντρα στον Λεβαδειακό έκανε ροτέισον κατά τα 10/11 ενώ 6 παίκτες ήταν νέοι / αποκτήθηκαν είτε τέλη Ιουλίου (Τισουντάλι/Σορετίρε),είτε από 24 Αυγούστου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ( Γκόμες, Μπααγιόκο, Κόλει, Λόβρεν). Πρέπει όμως, κάποια στιγμή κι αυτοί να παίξουν. Ακόμη και οι 3 κολλητές ήττες, από Γαλατά/Άρη/Στεάουα ήρθαν με τον ΠΑΟΚ να παίζει παραγωγικό ποδόσφαιρο, αν μη τι άλλο.

Στο δια ταύτα : ο Λουτσέσκου γνωρίζει πολύ καλά την αξία του και ότι αν δεν ήταν αυτός προπονητής ο ΠΑΟΚ δεν θα έκανε πέρσι το... 8ο θαύμα του κόσμου, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης, σε σχέση με άλλους προπονητές είναι πολύ ... βολικός σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές, σε σχέση με τα θέλω της διοίκησης /ιδιοκτησίας αλλά στο γκρουπ του και στα αποδυτήρια αυτός κάνει το απόλυτο κουμάντο!!!