Το ξέσπασμα του Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου τού αγώνα με τον Λεβαδειακό βρέθηκε στο προσκήνιο, αν και μάλλον ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας παρά ξέσπασε - Άλλωστε μας έχει συνηθίσει να μιλάει με πάθος, πολύ περισσότερο όταν θεωρεί ότι υπάρχει εσωστρέφεια στην ομάδα χωρίς κανέναν λόγο.

Ο ΠΑΟΚ ειναι πρωταθλητής Ελλάδας, βρίσκεται στην κορυφή τού βαθμολογικού πίνακα και  μέσα στο παιχνίδι πρόκρισης στην Ευρώπη, αν και δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αγωνιστικά η ομάδα - Τι περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει δηλαδή κάποιος; Δεν ενοχλεί τον Λουτσέσκου λοιπόν η κριτική που γίνεται, κι αυτός άλλωστε βλέπει ότι η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Τον ενόχλησε ότι αυτό έγινε κακόπιστα.

Για αυτό και δεν έκανε τυχαία την παρακάτω δήλωση: "Δεν έχω πρόβλημα να πάω Θεσσαλονίκη και να πάρω βαλίτσες για Βουκουρέστι αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαδικασία. Είμαι με μυαλό και ψυχή ήρεμος και έχω δείξει τι μπορώ να κάνω. Αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος μπορώ να φύγω".

Ο Λουτσέσκου αυτό που δεν θέλει είναι να βάζει κανείς χέρι στο γκρουπ του, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στον ΠΑΟΚ - Από τον Ιβάν Σαββίδη, που επέβαλε πρόστιμο, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο στο γήπεδο της Τούμπας. Αυτό που επίσης γνωρίζουν όλοι είναι η άριστη σχέση ανάμεσα σε Ιβάν και Λουτσέσκου, μετά από 6 χρόνια που συνεργάζονται, και προφανώς η αναφορά του δεν ήταν για τον Σαββίδη. Περισσότερο να δείξει ότι αποτελεί ασπίδα για το γκρουπ του (που έχει και μια σειρά από νέους παίκτες στο ρόστερ) και για την ομάδα, παρά καρφί για τον Ιβάν ήταν η δήλωση.

Στο τέλος τής γραφής όσο παρέμβαση είναι το πρόστιμο στο γκρουπ, άλλο τόσο είναι και το πριμ - Μην τρελαθούμε τώρα δηλαδή, ποδοσφαιράνθρωπος είναι ο Ρουμανος και, μάλιστα, πανέξυπνος. Ξέρει καλά πώς λειτουργούν όλα αυτά και εκείνο που ήθελε ήταν να αποτελέσει βαλβίδα αποσυμπίεσης για την ομάδα, να τραβήξει πάνω του τα φώτα και να εργαστεί η ομάδα απερίσπαστη - Κάτι που έχει κάνει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια στο καμπ.

Η άλλη άποψη για Λουτσέσκου και Ίβτιτς στον ΠΑΟΚ

Αυτά που γράψαμε μέχρι τώρα είναι μια ερμηνεία του ρεπορτάζ, μια ερμηνεία όσων συνέβησαν μετά το παιχνίδι τού Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως και μία ακόμα ερμηνεία, που θέλει τον Ραζβάν να ακολουθεί το παράδειγμα του Ματίας Αλμέιδα και, με την απόφασή του να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο, ήθελε να δείξει ότι δεν πρέπει κανείς να θεωρεί δεδομένη την παρουσία του στην άκρη του πάγκου. Όχι αν αποφασίσει η ΠΑΕ να διακόψουν τη συνεργασία τους, αλλά αν το αποφασίσει ο ίδιος να παραιτηθεί.

Γιατί ο Ρουμάνος έχει να θυμάται και το ρεπορτάζ στα τέλη Αυγούστου που ήθελε την Γκοντσάρεβα να έχει συμφωνήσει με τον Βλάνταν Ίβιτς για να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ - Ρεπορτάζ που είχε γράψει, τότε, ο έγκυρος Ρώσος ρεπόρτερ Ιβαν Καρπόφ! Έκτοτε είχε υπάρξει η κατ' ιδίαν επαφή του Λουτσέσκου με τον Ιβάν (μετά από 5 χρόνια!), αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν κι αυτό κάτι που είχε ενοχλήσει τον Ραζβάν. Ο οποίος μάζευε-μάζευε και, τελικά, αποφάσισε να τα βάλει όλα σε μια σειρά μετά τον Λεβαδειακό...