Κάποια στόματα βιάστηκαν και… άνοιξαν στον ΠΑΟΚ τι προηγούμενες ημέρες, με αφορμή μια σειρά από άτυχα αποτελέσματα που είχε η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς είναι σαφές ότι ο Δικέφαλος έχει τα θεματάκια του - Όπως όλα τα μεγάλα καμπα άλλωστε: Μεγάλο καράβι, μεγάλες (και πολλές) φουρτούνες!

Ας δούμε μία-μία τις πληροφοριες που έφτασαν στα αυτιά μας και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Ταλέντο, από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, Έλληνας, αριστεροπόδαρος. Για κακή του τύχη είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, άργησε να επανέλθει, όταν ήταν έτοιμος ο Κουλιεράκης δεν κουνιόταν από την 11άδα. Τώρα βρήκε ξανά θέση στο βασικό σχήμα, αλλά λίγο ο Κόλεϊ και λίγο ο Λόβρεν όταν θα είναι έτοιμος, αναμένεται πιο εύκολα να βρίσκουν χρόνο συμμετοχής μαζί με τον Κεντζιόρα. Υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι δεν επέστρεψε ποτέ στο επίπεδο που ήταν πριν τραυματιστεί, άλλοι που σχολιάζουν ότι είναι ζήτημα προσωπικότητας. Σε κάθε περίπτωση ο Γιαννης αναμένεται άμεσα να χάσει τη θέση του βασικού στον Δικέφαλο...

ΤΑΪΣΟΝ: Τη θέση του στο βασικό ροτέισον δεν πρόκειται να χάσει ο Βραζιλιάνος άσος, από την άλλη πλευρά, αλλά δεδομένα χρειάζεται άλλη διαχείριση για να κρατηθεί σε τοπ φόρμα. Από το καλοκαίρι γράφαμε ότι είχε υπερβάλλει εαυτόν στην προετοιμασία, ακόμα και τώρα θέλει να παίζει διαρκώς και να είναι στα κόκκινα. Αρτίστας, τρομερό ταλέντο, μπαλαδόρος που βλέπουμς σπάνια στην Ελλάδα. Αλλά, ας μην γελιόμαστε, δεν είναι πια παιδάκι. Και μπορει να θυμίζει Γιώργο Καραγκούνη που ηθελε σε κάθε ματς να παίζει 120 λεπτά, αλλά ο Λουτσέσκου πρέπει να βρει λύση και να τον διαχειριστεί διαφορετικά. 

ΜΟΥΡΓΚ: Γιατί θέση στην 11άδα, και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με τώρα, πρέπει να βρει ξανά και ο Τόμας Μουργκ. Είναι μεγάλη πολυτέλεια να μένει τόσο ποιοτικός παίκτης στον πάγκο - Στο τέλος τής γραφής και ο Κωνσταντέλιας χρειάζεται ανάσες. Στον σχεδιασμό τού Λουτσέσκου ο διεθνής Αυστριακός άσος θα αποκτήσει ξανά σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

ΚΩΤΤΑΣ: Είχαμε γράψει για τον νεαρό στόπερ όταν οι άλλοι, ακόμα, δεν γνώριζαν το όνομά του. Βρίσκεται στις ακαδημίες τού Δικέφαλου και υπήρχαν σκέψεις να προωθηθεί αν δεν προέκυπτε η λύση του Λόβρεν. Παρά την έλευση του πεπειραμένου στόπερ, ο νεαρός άσος βρεθηκε στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας του Δικεφάλου. Χρειάζεται χρόνο, αλλά χρόνο χρειάζεται και ο Τσάλοφ που είναι επαγγελματίας αθλητής. Δεν θα χρειαστεί ένα παιδί 19 ετών; Κρατήστε και το όνομα του Μπαταούλα, 17,5 ετων,επισης αμυντικού. Γιατί σιγά-σιγά η νέα φουρνιά βρισκεται στο προσκήνιο.

«Συναγερμός» σε Ντόρτμουντ, Άιντραχτ και Μίλαν για Μουζακίτη!

Αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία αλλά και εμπιστοσύνη στις ικανότητες του υλικού που υπάρχει στο ρόστερ τού Ολυμπιακού έδειξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τόσο στο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπράγκα όσο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Για αυτό και έδωσε τη φανέλα τού βασικού στον Χρήστο Μουζακίτη, ένα 17χρονο παιδί που έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του αν προσεχτεί και δουλευτεί σωστά - Όπως και 2-3 ακόμα παίκτες από εκείνους που πέρσι κέρδισαν το Youth League.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε πει στους ανθρώπους τού Ολυμπιακου ότι θα κρατήσει τρία από αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα, όπως και έκανε δηλαδή, χωρίς να τους κόψει το δρόμο φορτώνοντας με μεταγραφές το ρόστερ. Προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής στην 11άδα τού συλλόγου στις υποχρεώσεις του.

Ο Μουζακίτης δικαιώνει την επιλογή του προπονητή, καθώς στη θέση τού χαφ δίνει λύσεις που η ομάδα δεν είχε μέχρι τώρα. Με αποτέλεσμα να έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στους ανθρώπους του συλλόγου. Μόνο που δεν είναι οι ερυθρόλευκοι οι μοναδικοί που έχουν ενθουσιαστεί, καθώς στα ραντάρ μας έφτασε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Αν και είναι νωρίς να μιλάμε για τέτοια πράγματα, από την πιάτσα των μάνατζερ μάθαμε ότι το όνομα του νεαρού άσου έχει γραφτεί, ήδη, για πρώτη φορά σε μπλοκάκια συλλόγων από Γερμανία και, κυρίως, Ιταλία - Αναφέρουμε κυρίως την Ιταλία γιατί στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας είναι πιο εύκολα να βρεθεί, ενώ οι ομάδες εμπιστεύονται νέα παιδιά.

Γράφουμε ξανά ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μεταγραφή τού Μουζακίτη καθώς μόλις τώρα ο 17χρονος άσος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία μετά από παιχνίδι που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Παρ' όλα αυτά ο Μουζακίτης έχει αρχισει ηδη να απασχολεί ξένους συλλόγους. Ντόρτμουντ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Μπολόνια, Μίλαν και Αταλάντα βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη για το ματς με τη Μπράγκα. Και η τελευταία κύκλωσε το όνομά του πριν τελειωσει το ματς...