Πρόσωπο των ημερών είναι στον Ολυμπιακό ο Χαράλαμπος Κωστούλας, καθώς ο 17χρονος άσος (γεννημένος 30/05/2007) δικαίωσε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την απόφασή του να τον ρίξει στον αγωνιστικό χώρο, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Χάμπος, όπως είναι το χαϊδευτικό του, είναι γιος του Θανάση (παλαίμαχου του Ολυμπιακού) και αδερφός του Κωνσταντίνου (που επίσης παίζει στους Πειραιώτες), και ήδη από την ηλικία των 14 ετών το όνομά του συζητιέται στον χώρο τού αναπτυξιακού ποδοσφαίρου - Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πλην του Ολυμπιακού έντονο ενδιαφέρον είχε δείξει και ο ΠΑΟΚ για την απόκτησή του. 

Ενώ από την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Ζοσέ Ανιγκό είχε κάνει έκθεση προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το υλικό που υπάρχει στην ακαδημία τού κλαμπ και χαρακτήριζε τον Κωστούλα (όπως και τον Μουζακίτη) τα δύο πιο μεγάλα πρότζεκτ που υπάρχουν στις υποδομές της ομάδας.

Βέβαια το περασμένο καλοκαίρι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον είχε πάρει στην προετοιμασία τού Ολυμπιακού αλλά 10 μέρες μετά αποφάσισε να τον στείλει πίσω, γιατί δεν ήταν έτοιμος όπως είχε πει στους ανθρωπους του συλλόγου. Ήταν μόλις 16 ετων και, πράγματι, τότε μπορεί να μην ήταν έτοιμος. Τώρα όμως η κατάσταση είναι διαφορετική.

"Θάρρος στον αγωνα, καλή επαφή με το σκοράρισμα - Εμπιστοσύνη Μεντιλίμπαρ - Ταιριάζει πίσω από τον επιθετικό"

"Έπαιζε σε εμάς από μικρή ηλικία, επιθετικός κατά κύριο λόγο, ήταν παιδί που έδειχνε θάρρος στον αγώνα, είχε πολύ καλή επαφή με το σκοράρισμα - Κάτι που συνεχίζει ακόμα να το δείχνει. Τον χαρακτηρίζει η δύναμη, από την πρώτη χρονιά έπαιζε με ένα και δύο χρόνια μεγαλύτερους για να έχει ανταγωνισμό", ανέφερε μέσω του sportdog ο Νίκος Αθανασιάδης, έναν από τους προπονητές τους στην ακαδημία τής Αγίας Άννας (στον Βόλο),και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Καταρχην μετά την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Μεντιλίμπαρ στον Χαράλαμπο, περιμένω με ανυπομονησια κάθε ματς γιατί σε κάθε παιχνίδι μπορεί να παιξει. Μας κάνει περήφανους ότι είναι επιδραστικός, ήταν ελεύθερος στις κινήσεις, να κάνει τις κινήσεις που έκανε από μικρή ηλικία. Η εξέλιξή του όσο παίρνει παιχνιδια θα είναι ακόμα μεγαλύτερη".

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο.

"Του ταιριάζει πολύ η θέση που μπήκε προς το τέλος του ντέρμπι, πίσω από τον επιθετικό, γιατί όταν ο Χαράλαμπος δει εστία είναι πολύ καλός στο να μοιράζει την μπάλα και να βοηθήσει τη δημιουργία. Είναι πολύ καλός να ακολουθήσει για τη φάση, να πατήσει περιοχή. Αυτό που του λείπει είναι το πρώτο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για να τον απελευθερώσει περισσότερο".

"Με Κααμπί στην επίθεση - Δείχνει τον δρόμο ο Μεντιλίμπαρ - Χαίρονται Παναθηναϊκού, ΑΕΚτζήδες και ΠΑΟΚτσήδες με Κωστούλα"

Μπορεί να συνυπάρξει ως επιθετικό διδυμο με τον Κααμπί;

"Το έκανε και στη Λιόν για ένα ημίχρονο, δούλεψε γιατί και ο Κααμπί είναι πιο ελεύθερος. Και δημιουργούν προβλήματα. Το επόμενο μια κλήση στην εθνική ανδρών, δεν θα αργήσει να έρθει παρόλο που στη θεση αυτή είναι πολλοί ποιοτικοί και σε καλή ηλικία παίκτες. Είναι τέτοιο το ταλέντο του γιατί και ο Γιοβάνοβιτς είναι προπονητής που του αρέσει να δουλεύει".

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τον εμπιστεύεται ο Μεντιλίμπαρ;

"Είναι κάτι που γίνεται στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα, δείχνει τον δρόμο προς όλους τους προπονητές. Τους βάζει όχι μόνο όταν ένα παιχνίδι έχει καθαρίσει αλλά και όταν η μπάλα καίει σε δύσκολα ματς, που αυτά τα ματς δειχνουν ότι είναι ετοιμα για να μπουν και να βοηθήσουν. Τον Μουζακίτη τον έχει βάλει σε τόσα ματς και μάλιστα επιπέδου, νομίζω ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει τον δρόμο προς όλους. Αν δουλεύουν όλοι έτσι θα ήταν καλύτερο το μέλλον και για την εθνική ομάδα. Πολύ σημαντικό για όσους ασχολούμαστε με το αναπτυξιακό κομμάτι - Δίνει δύναμη και διάθεση για να έχουν κίνητρο. Σιγά-σιγά τα παραδείγματα είναι πολλά. Ολυμπιακός έχει κι άλλα παιδιά στις ακαδημίες του".

Πώς θέλετε να κλείσουμε;

"Το σημαντικό είναι ότι όταν υπάρχουν τέτοιες κινήσεις, ενώνει κιόλας - Είναι χαρούμενος ο κόσμος όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και οι φίλαθλοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Χαίρονται όλοι οι υγιείς φίλαθλοι είναι ξεκάθαρο για το πώς πρέπει να κινηθούν. Να δείξουν εμπιστοσυνη σε νέα παιδιά. ενώνει τον κόσμο, βλέπω θετικά σχόλια κ.λπ. μπράβο και στην ακαδημία του Ολυμπιακού".