Αριστείδης Καρασαβίδης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος επιθετικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σχολιάζοντας την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Δικέφαλος του Βορρά στα τελευταία παιχνίδια, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ στάθηκε στην αδυναμία των «ασπρόμαυρων» φορ να βρουν δίχτυα, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων παικτών.

Ο Λορέν Μορόν
Intime

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια: «Σίγουρα σαν απόδοση πάντα ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά τον Οκτώβριο. Το θετικό που βλέπω είναι πως παρόλο που δεν έχει την απόδοση που μας έχει συνηθίσει, βρίσκεται στην πρώτη θέση. Αν δεν μπαίνουν τα γκολ δεν με απασχολεί πολύ ακόμη, γιατί από τη στιγμή που γίνονται οι φάσεις θα έρθουν τα γκολ! Και έχει και τους παίκτες που μπορούνε να φέρουν τα γκολ. Αν συνεχιστεί αυτό, σημαίνει άλλα πράγματα».

Για το γεγονός ότι δεν σκοράρουν οι επιθετικοί του και τα γκολ έρχονται κυρίως από ομαδική δουλειά«Και πέρυσι τα χαφ ήταν αυτά που είχαν βγει πρώτοι σκόρερ στον ΠΑΟΚ. Κατά τη γνώμη μου το σέντερ φορ το παίρνεις για να σου βάζει τα γκολ.

Δυστυχώς, με την καλή έννοια, ο Μπράντον Τόμας μας έχει αλλάξει τα μυαλά. Τρέχει ασταμάτητα, βάζει και γκολ. Τώρα που λείπει ο Μπράντον δεν υπάρχει αυτή η πίεση. Και θεωρώ ότι ένα φορ πρέπει να είναι περιοχής και να βάζει γκολ. Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπουμε αυτό. 

Βέβαια, ως πρώην επιθετικός, θέλω να δώσω χρόνο στους καινούριους σέντερ φορ και θα μπορώ μετά να πω αν ήταν σωστή επιλογή, μετά τον Δεκέμβριο. 

Κατά την γνώμη μου, από την στιγμή που είχες έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Μορόν που δεν ήξερες αν θα μείνει ή όχι στον Άρη, θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια, Εγώ θα προτιμούσα να πάρει τον Μορόν, πέρυσι με τον Άρη έδειξε πράγματα και θαύματα. Είναι ένα ποδοσφαιριστής που έχει δώσει διαπιστευτήρια και γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με άλλους που θα έρχονταν από μια άλλη χώρα και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής».

Για το αν κάποιοι παίκτες χρειάζονται δικαιολογημένα χρόνο προσαρμογής: «Σίγουρα, ήρθαν από άλλες κουλτούρες και άλλα πρωταθλήματα. Χρειάζονται χρόνο μέχρι να βρούνε τα πατήματα, έχει να κάνει και με την ομάδα. Εγώ θεωρώ ότι ο Σαμάτα είναι καλός παίκτης αλλά δεν του βγήκε η ομάδα. Μπορεί να πάει αλλού και να βγάζει μάτια, αυτή την στιγμή όμως δεν του βγαίνει στον ΠΑΟΚ.

Πρέπει να δώσουμε χρόνο να προσαρμοστούν Τσάλοφ και Τισουντάλι, δεν πρέπει να κρίνουμε από νωρίς».

Για τον Μπακαγιόκο και αν παρουσιάσει γρήγορα βελτίωση:  «Σίγουρα, και αν δούμε από τον περσυνό Μειτέ όταν πρωτοξεκίνησε και μετά παρακαλούσαμε να μην φύγει, θεωρώ ότι είναι τέτοιος. Θα βρει τα πατήματά του, είναι έμπειρος. Έχει το κορμί και το μυαλό. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα».

Τέλος, για το αν περιμένει βελτίωση στην εικόνα του ΠΑΟΚ, κυρίως στην Ευρώπη: «Σίγουρα θα περιμένω την ομάδα, έχει δείξει δείγματα γραφής. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, όχι αυτό που μας έχει συνηθίσει. Αλλά αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Άρης παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο. 

Ο Ολυμπιακός έδειξε την κλάση του μόνο με την Μπράγκα, από εκεί και ύστερα δεν έχω δει κάτι που να με φοβίζει απέναντι στον ΠΑΟΚ», είπε ο Αριστείδης Καρασαββίδης.

Ο Τιεμούε Μπακαγιόκο
Intime