Σε ρυθμούς Μουζακίτη και Κωστούλα κινούνται όλοι στον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο νεαροί άσοι ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων - Γιατί οι μεταγραφές που έχουν κάνει δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής (για παράδειγμα ο Μουζακίτης είναι σε καλύτερη κατάσταση/ετοιμότητα σε σχέση με τον πολύπειρο Γκαρθία και τον Στάμενιτς), ενώ όταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έλεγε ότι θέλει συγκεκριμένα παιδιά από την περσινή Κ-19 και χώρο στο ρόστερ για να βρουν τον ρόλο τους, το εννοούσε. Δεν κορόιδευε κανέναν.

Με σωστή διαχείριση, για να μην τους "κάψει", περίμεναν να φτάσουν στο κατάλληλο επίπεδο και έπειτα να τους βάλει στην 11άδα για να δώσουν ενέργεια και φρεσκάδα. Και το έκαναν. Συγκεκριμένα μάλιστα ο Κωστούλας έχει και πολύ καλή κάθετη κίνηση, που δεν την είχαμε δει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού! Με την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο νεαρός άσος ήταν μακράν πιο απειλητικός από ο,τι θα μπορούσε ο Γιάρεμτσουκ - Με βάση όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα από τον διεθνή Ουκρανό άσο.

Πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε γράψει ότι ο πεπειραμένος επιθετικός είναι πολύ πιθανό να περάσει ως Νο3 στην ιεραρχία των φορ του Ολυμπιακού και στο Νο2 να βρεθεί ο νεαρός Έλληνας - Όπως και έγινε δηλαδή! Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να πούμε κάτι ακόμα: Ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι χθεσινός, έχει τεράστια θητεία στο ισπανικό ποδόσφαιρο και, μάλιστα, σε ομάδες που ως επί το πλείστον δεν του τα είχαν όλα έτοιμα. Ξέρει από δυσκολίες δηλαδή. 

Για αυτό και γνωρίζει καλά ότι η είσοδος των νεαρών παιδιών στην 11άδα θα έπρεπε να γίνει υπό ευνοϊκότερες συνθήκες, κι όχι επειδή κάποιες θερινές μεταγραφές δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Για αυτό και θέλει να προφυλάξει όσο μπορεί τους Μουζακίτη και Κωστούλα, με το να τους βάζει με συμπαίκτες που μπορούν να τους βοηθήσουν σημαντικά. Κι αν στα χαφ για τον Μουζακίτη αυτό έτσι κι αλλιώς ισχύει με έναν τρόπο, για τον Κωστούλα επιφυλάσσει άλλη τύχη: Σκοπεύει να βάλει τον νεαρό επιθετικό δίπλα στον Κααμπί (και όχι πίσω του), ως δίδυμο στην επίθεση, για να κάνει ευκολότερο το έργο του στην επιθετική γραμμή, αλλά και για να αρχίσει πιο γρήγορα να σκοράρει και να ανεβάσει κι άλλο την ψυχολογία του!

Τα "παιδιά" του Ανιγκό

Στις αρχές τού περασμένου καλοκαιριού ο Ζοσέ Ανιγκό είχε αποχωρήσει από τη θέση τους στις ακαδημίες τού Ολυμπιακο'υ, καθώς είχε φανεί η προοπτική για να βρεθεί ξανά στον πάγκο κάποιας ομάδας - Οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι αποκλείεται να υπήρξε ομάδα στην πρώτη κατηγορία που να του πρόσφερε συμβόλαιο και το πιθανότερο σενάριο είναι να ήταν κάποιο κλαμπ στο Μαρόκο που να του έδωσε το κίνητρο.

Σε κάθε περίπτωση ο Ανιγκό δεν έφτασε σε συμφωνία και πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στου Ρέντη για να πάρει ξανά τη θέση που είχε, δηλαδή εκείνη τού διευθυντή της ακαδημίας. Από την ίδια θέση, άλλωστε, είχε κάνει πριν από 1,5 χρόνο ετήσια έκθεση προς τη διοίκηση της ΠΑΕ, προκειμένου να ενημερώσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το υλικό που υπάρχει στις υποδομές του Ολυμπιακού. Ξέρετε τι είχε γράψει τότε ο πεπειραμένος Γάλλος ποδοσφαιράνθρωπος; Ότι οι δύο ποδοσφαιριστές που αποτελουν μεγάλα πρότζεκτ για το κλαμπ είναι οι Κωστούλας και Μουζακίτης!

Η προηγούμενη μέρα για τον Κωστούλα

Μια και αναφερόμαστε στα νέα παιδιά του Ολυμπιακού, έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι τα αδέρφια Κωστούλα είχαν φτάσει πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ που επίσης διαθέτει εξαιρετικές ακαδημίες. Τελευταία στιγμή οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία για να τους φέρουν στο Λιμάνι και αυτό δεν έγινε τυχαία, καθώς ο Χαράλαμπος Κωστούλας ήδη από την ηλικία των 14 ετών είχε δείξει ότι είναι ποδοσφαιριστής με τρομερό potential.

Η επόμενη μέρα για τον Μουζακίτη

Μάλιστα, υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να καλέσει στην εθνική ομάδα τον Κωστούλα, αν και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο για την ωρα. Όχι γιατί ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν παρακολουθεί τους πιτσιρικάδες - Φυσικά και το κάνει! Αλλά γιατί στη γραμμή κρούσης τής εθνικής υπάρχουν μια σειρά από αξιόλογους ποδοσφαιριστές και, φυσικά, δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος με την παρουσία των Παυλίδη, Ιωαννίδη και Δουβίκα.

Αντίθετα, ο Μουζακίτης μπορεί να βρει πιο εύκολα χώρο στη μεσαία γραμμή και, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην επίσημη αγαπημένη, βλέπουν πιο εύκολα/γρήγορα τον χαφ του Ολυμπιακού να λαμβάνει κλήση...