Πρόβλημα υπήρξε στον Παναθηναϊκό με τον Μπαρτλομέι Ντραγκόφσκι, καθώς ο Πολωνός γκολκίπερ είχε μία ενόχληση στον προσαγωγό τού αριστερού ποδιού από το τέλος τής προπόνησης του Σαββάτου (5/10). Δοκίμασε την Κυριακή, λίγο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αισθάνθηκε πάλι πόνο, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή και στη θέση του, στο αρχικό σχήμα, να βρεθεί ο Λοντίγκιν.

Βέβαια οι εξετάσεις που πραγματοποίησε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, αλλά θα χρειαστεί να μείνει εκτός συνολικά για δέκα μέρες - Τυπικά, δηλαδή, θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Αλλά εδώ έχει ενδιαφέρον η πληροφορία που κυκλοφορεί στο ρεπορτάζ, και αφορά τον Νο2 πίσω από τον Ντραγκόφσκι!

Γιατί μπορεί ο Λοντίγκιν να ήταν εκείνος που πήρε τα γάντια τού βασικού και αναπληρωματικός στον πάγκο να βρέθηκε ο Κλίντμαν Λίλο, αλλά αν το παιχνίδι που απουσίαζε ο Πολωνός τερματοφύλακας δεν ήταν ένα τόσο υψηλού επιπέδου ντέρμπι (που χρειάζεται και εμπειρία, ηρεμία, πορτιέρο που δεν θα τρέμουν τα πόδια του κάτω από τα γκολπόστ), ήταν πολύ πιθανό ο νεαρός διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας να έκανε ντεμπούτο στην 11άδα.

Ο Κλίντμαν Λίλο
InTime / ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

O 21χρονος άσος βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2020, και λαμβάνει διαρκώς προαγωγές - Από την Κ17 των Πράσινων έχει φτάσει, τώρα, στην πρώτη ομάδα - Μάλιστα είναι δηλωμένος και στην ευρωπαϊκή λίστα. Είναι ψηλό και γερό παιδί, ιεραρχικά ο Νο3 αυτή τη στιγμή στην τριάδα των τερματοφυλάκων, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

Γιατί ο Λίλο έχει κάνει άλματα προόδου τα χρόνια που βρίσκεται στο Κορωπί και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι είναι διεθνής τόσο με την Κ20 όσο και με την Κ21 της εθνικής ομάδας της Αλβανίας. Η προοπτική που υπάρχει μπροστά του είναι εξαιρετική, ειδικά όταν ο Λοντίγκιν έχει μεν συμβόλαιο μέχρι το 2026 και είναι σαφώς αξιόπιστη λύση επιπέδου, αλλά είναι και 34,5 ετών.

Προφανώς ο Αλόνσο θα επιλέγει τον Λοντίγκιν όποτε δεν είναι διαθέσιμος ο Ντραγκόφσκι όσο δεν είναι ήρεμη η κατάσταση στο Τριφύλλι (η ομάδα δεν έχει καλή αγωνιστική εικόνα και δεν παίρνει αποτελέσματα, άρα το τελευταίο που χρειάζεται είναι να βρεθεί ένα νέο παιδί σε τόσο κρίσιμη θέση), παρόλα αυτά για τον Λίλο έχει παρθεί απόφαση να στηριχθεί και να προωθηθεί σταδιακά στη θέση του Νο2.

Το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι αλλά είναι δεδομένη η παραμονή του στην ομάδα, προκειμένου να βγάλει για μια ακόμα φορά τερματοφύλακα από τα σπλάχνα της. Ο ατζέντης του άλλωστε έχει παράδοση με τους τερματοφύλακες που εκπροσωπεί (ο Στουρνάρας είναι βασικός στον Ηρακλή και τον Αναγνωστόπουλο τον πήγε φέτος στον Ολυμπιακό!) και μην αποκλείσετε αν μέσα στο επόμενο διάστημα Νο2 πίσω από τον Ντραγκόφσκι (για τα λίγα ματς που θα χάσει ο Πολωνός) είναι ο διεθνής Αλβανός άσος και όχι ο Λοντίγκιν...