Το δεύτερο μεγάλο βήμα στην καριέρα του έκανε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στα τέλη του Αυγούστου, καθώς μετά την προώθησή του στην πρώτη ομάδα τού ΠΑΟΚ τώρα ήρθε η σειρά για να πάει στη Bundesliga για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ.

Η γερμανική ομάδα έδωσε ένα ποσό λίγο κάτω από τα 12 εκατ. ευρώ στον Δικέφαλο, οι άνθρωποι της ΠΑΕ θεώρησαν (και σωστά!) ότι αυτό είναι το ταβάνι που θα μπορούσε να φέρει στην ομάδα ο διεθνής Έλληνας στόπερ και, στα 20 χρόνια του, έφυγε για τη Γερμανία.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον κάτι ακόμα: Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να να είχε ζητήσει την παραμονή και των τριών Κ στο ρόστερ του ΠΑΟΚ (Κουλιεράκη, Κοτάρσκι, Κωνσταντέλια), αλλά ψιθυριζόταν μέσα στο καλοκαίρι ότι μετά τις 25 Αυγούστου πολύ δύσκολα ο Κουλιεράκης θα συνέχιζε στην ομάδα - Εκτός κι αν ήταν ανοιχτή η προοπτική των ομίλων τού Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό το είχατε διαβάσει σε διαδοχικά ρεπορτάζ τού sportdog μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο και, μάλιστα, είχαμε προλάβει τις εξελίξεις: Αναφέραμε, τότε, ότι από τη στιγμή που ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι ο Κουλιεράκης θα φύγει μετά τις 25 Αυγούστου (τελικά έφυγε στις 30!), γιατί δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις για την ενίσχυση τού κλαμπ από τη στιγμή που και ο Έκονγκ ήταν φευγάτος.

Έτσι ή αλλιώς, τελικά, ο Κουλιεράκης αποχώρησε και, τώρα, στη Βόλφσμπουργκ έχει την ευκαιρία τής ζωής του για να κάνει μεγάλα παιχνίδια και, γιατί όχι, να πάει ακόμα ψηλότερα στην καριέρα του. Η γερμανική ομάδα έχει μεγάλο πορτοφόλι αλλά, σε γενικές γραμμές, δεν σκορπάει έτσι τα εκατομμύρια. Δηλαδή, αφενός ψάχνει καλά τις υποθέσεις των παικτών πριν προχωρήσει στην απόκτησή τους, αφετέρου αυτές οι επενδύσεις δεν γίνονται τυχαία.

Δηλαδή ο Κωνσταντίνος πήγε στη Βόλφσμπουργκ ως μεγάλο πρότζεκτ, τον υπολογίζουν για βασικό και αυτό θα είναι το status του στη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, από τη Γερμανία έφτασε στα αυτιά μας η πληροφορία ότι σκοπός της Βόλφσμπουργκ είναι το καλοκαίρι του 2026 ή του 2027, άρα σε ηλικία 22-23 ετών, να παραχωρήσουν τον Κουλιεράκη με ποσό μίνιμουμ στα διπλά από αυτά που τον απέκτησα - Δηλαδή με 23-24 εκατ. ευρώ. Και από αυτά τα χρήματα, έχει λαμβάνειν και ο ΠΑΟΚ, που έχει κρατήσει 20% ως ποσοστό μεταπώλησης!

Σε πρώτη φάση, μάλιστα, αναμένεται να βρεθεί σε τριάδα στην άμυνα της Βόλφσμπουργκ, κάτι που σημαίνει ότι αφενός θα έχει περισσότερη βοήθεια πλάι του από τη μία πλευρά, αλλά από την άλλη θα χρειαστεί από την αρχή να δείξει την αξία του. Γιατί στον ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει σε τριάδα και σε αυτο το επίπεδο θα πρέπει με τη μία να δείξει ετοιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση το άστρο του Κωνσταντίνου είναι έτοιμο να λάμψει στο γερμανικό πρωτάθλημα, υπάρχει εμπιστοσύνη στο ταλέντο και την αξία του, και από εδώ και στο εξής θα παίζει σταθερά βασικός στο αρχικό σχήμα...