Οι εξελίξεις, που αναμένονται εδώ και εβδομάδες στον Παναθηναϊκό, φαίνεται πως πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ. Ντιέγκο Αλόνσο και Γιάννης Παπαδημητρίου βλέπουν την κατάσταση να γίνεται πλέον ασφυκτική για αμφότερους, αφού δεν υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας. Μπορεί η απόδοση του Τριφυλλιού κόντρα στον Ολυμπιακό να ήταν βελτιωμένη, αλλά η νίκη δεν ήρθε και έτσι οι Πράσινοι παραμένουν στο -7 από την κορυφή.


Τα χρήματα που επενδύθηκαν είναι πολλά και οι προσδοκίες εξαιρετικά υψηλές, όμως ο Αλόνσο δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα σύνολο αντάξιο του υλικού που έχει στη διάθεσή του. Και από τη στιγμή που ο Παπαδημητρίου ήταν αυτός που τον επέλεξε, χτίζοντας μαζί του την ομάδα, η ευθύνη βαραίνει σε αντίστοιχο βαθμό και τον Τεχνικό Διευθυντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές του Γιάννη Αλαφούζου για την αντικατάσταση Αλόνσο και Παπαδημητρίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ουσιαστικά είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν οι "εκλεκτοί" και ο Παναθηναϊκός να γυρίσει σελίδα, προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές στη λειτουργία και στο οργανόγραμμά του.



Όλα αυτά δεν πρέπει να μπερδεύονται με τα παράπονα που εκφράζει ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία. Πράγματι οι Πράσινοι θεωρούν την ομάδα τους αδικημένη από τις υποδείξεις των ρέφερι στις 7 επτά πρώτες αγωνιστικές. Δεν είναι... ψεύτικη η δυσαρέσκεια του Αλαφούζου για τους ορισμούς του αρχιδιαιτητή Λανουά τόσο στα ματς της ομάδας του όσο και σε αυτά των υπολοίπων του "Big-4". Οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως αυτή μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν εκδίδονται για να μετακυλίσουν την ευθύνη των κακών αποτελεσμάτων στους διαιτητές. Ακριβώς όσο υπάρχει προβληματισμός για τη διαιτησία, άλλο τόσο υφίσταται η δυσαρέσκεια για τον Αλόνσο και την αγωνιστική εικόνα!