Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ και αμέσως φρόντισε να επενδύσει στην προσωπική σχέση του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στους οποίους ξεκαθάρισε ότι θα είναι διαθέσιμος προς συζήτηση για οποιαδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Ο νέος Διευθυντής Ποδοσφαίρου της Ένωσης βρίσκεται σε φάση προσαρμογής, έχοντας ως προτεραιότητα την αξιολόγηση των υπαρχόντων στελεχών στον σύλλογο. Θεωρείται δεδομένο πως ο Ριμπάλτα θα φέρει δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα τμήματα και κυρίως σε αυτό του scouting. Πρώτα όμως θέλει να δει ο ίδιος τις συνθήκες που επικρατούν στους Κιτρινόμαυρους προκειμένου να γνωρίζει ποιους πρέπει να κρατήσει και ποιους να αντικαταστήσει.



Από εκεί και πέρα, ο Καταλανός θα ασχοληθεί εκτενώς με τα συμβόλαια που λήγουν τον προσεχή Ιούνιο. Ο Στάνκοβιτς δεν υπολογίζεται, συνεπώς θα είναι ευχής έργον να πωληθεί τον Ιανουάριο, αλλά το καλοκαίρι του 2025 λήγουν επίσης τα συμβόλαια παικτών με διαφορετικό στάτους (Βίντα, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ). Προκειμένου λοιπόν να μην... τρέχει η ΑΕΚ την τελευταία στιγμή, ο Ριμπάλτα θέλει να ξεκινήσει τις επαφές με τους πέντε προαναφερθέντες άσους το συντομότερο δυνατόν, καθώς ακόμα και αυτοί που δεν πρόκειται να συνεχίσουν στην ομάδα, όπως οι Χατζισαφί και Γαλανόπουλος, ίσως καταφέρουν να φύγουν τον Ιανουάριο αφήνοντας και χρήματα.

Ωστόσο η "καυτή πατάτα" για την Ένωση εν όψει του καλοκαιριού ακούει στο όνομα Ορμπελίν Πινέδα. Μπορεί το συμβόλαιό του να λήγει το 2027, αλλά τον ερχόμενο Ιούνιο μπαίνουν σε ισχύ ρήτρες που διευκολύνουν την αποχώρησή του από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα: 8 εκατομμύρια ευρώ για ομάδες της Αμερικής και 10 εκατομμύρια για συλλόγους από την Ασία, ενώ δεν προβλέπεται σχετική ρήτρα αποδέσμευσης για ευρωπαϊκές ομάδες.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Μοντερέι χτύπησε ουκ ολίγες φορές την πόρτα της ΑΕΚ, έχοντας ως σύμμαχο τον παίκτη, που ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Προβλέπεται λοιπόν να πραγματοποιηθούν συζητήσεις με την πλευρά του Πινέδα, ώστε να αποσαφηνιστεί αρχικά το αν ο ποδοσφαιριστής εμμένει στην επιθυμία να πάρει μεταγραφή. Σε περίπτωση που όντως ο Μεξικανός διεθνής εκφράσει εκ νέου τη θέληση να φύγει, ουσιαστικά το μόνο που μπορούν να κάνουν οι Κιτρινόμαυροι είναι να φροντίσουν η πώληση του παίκτη να γίνει με όσο το δυνατόν πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους.



Προφανώς η Μοντερέι θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τον Πινέδα, εντούτοις δεν είναι η μόνη που "βλέπει" τον διεθνή μέσο. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες ικανές να ρίξουν αρκετά εκατομμύρια στο τραπέζι για τον 28χρονο, ειδικά να κάνει και φέτος σεζόν ανάλογη με τις δύο προηγούμενες στην ΑΕΚ. Άλλωστε, τα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι ουδέποτε επηρέασαν το αγωνιστικό στάτους του στην ομάδα και τον τρόπο ή τη συχνότητα που τον χρησιμοποιεί ο Ματίας Αλμέιδα.