Με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων, ξεκινά η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα μέτωπα για τον Λουτσέσκου είναι αρκετά.

Μουρμούρα για Μπράντον Τόμας

Όλα δείχνουν, ότι ο Μπράντον Τόμας δεν θα μπορέσει να είναι παρών στο κρίσιμο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής. O Ισπανός επιθετικός έχει να αγωνιστεί από τις 22 Αυγούστου στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς, στην Τούμπα για τα πλέι οφ του Europa League. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και ο 29χρονος είναι εκτός προπονήσεων με αποτέλεσμα να έχει χάσει πολύ χρόνο, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν, ότι συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στην ποδοκνημική.

Και εννοείται ότι υπάρχει μουρμούρα στον ΠΑΟΚ! Γιατί είναι ένας παίκτης που χρειάζεται και δεν έχει επιστρέψει σε συνδυασμό με τους δύο επιθετικούς που έχει αποκτήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι, οι οποίοι δεν έχουν προσαρμοστεί.

Τσάλοφ και Τισουντάλι δεν κάνουν αυτό που θέλει ο Λουτσέσκου

Αναφερόμαστε στους Τσάλοφ και Τισουντάλι, οι οποίοι προς το παρόν δεν ανταποκρίνονται στα θέλω του Λουτσέσκου. Δηλαδή να ασκήσουν το πρέσινγκ για το οποίο ο Τόμας είχε αναδειχτεί από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα. Υπενθυμίζεται, ότι ο ΠΑΟΚ με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση από τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, έχει ένα σερί κρίσιμων και πολλών αγώνων, στους οποίους ο Ισπανός θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ.

Οπότε είναι μεγάλη απώλεια και όπως μαθαίνουμε πηγαίνει συνέχεια συντηρητικά. Έχει τρελαθεί και ο Λουτσέσκου γιατί ο Τόμας ταιριάζει πολύ περισσότερο σε αυτό που θέλει να παίξει, ιδιαίτερα στα ματς με την ΑΕΚ που θέλει να πιέσει ψηλότερα. Ανάμεσα σε Τσάλοφ και Τισουντάλι, ο Βέλγος ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που θέλει να παίξει ο Ρουμάνος. Ο Ρώσος όμως είναι πολύ δυνατός στα στημένα και μπορεί να ανταποκριθεί ανάμεσα στα ψηλά μπακ της Ένωσης.

Αγωνία για Κοτάρσκι

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα! Στον ΠΑΟΚ περιμένουν να δούνε τις επιστροφές των διεθνών και ιδιαίτερα τι θα γίνει με τον Κοτάρσκι, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στην πλάτη και αποκλείστηκε από την αποστολή της Εθνικής κροατής. Εννοείται πως στη Θεσσαλονίκη απεύχονται πιθανή απουσία του. Γιατί ο Τσιφτσής έχει τα θέματα που ξέρετε (στη μέση), γι'αυτό και αποκτήθηκε ο έμπειρος τερματοφύλακας Γίρι Παβλένκα. Αλλά δεν είναι το ιδανικότερο να παίξει ένας γκολκίπερ όπως ο Τσέχος σε ένα τέτοιο ματς, το οποίο θα είναι τρομερά δύσκολα, ειδικά σε επίπεδο συνεννόησης με τους αμυντικούς. Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν, ότι θα είναι καλά ο Κοτάρσκι και θα παίξει.

Ερωτηματικό υπάρχει και για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έμεινε στη Θεσσαλονίκη για θεραπεία και δεν ενσωματώθηκε στην αποστολή της Εθνικής Σερβίας, για τις αναμετρήσεις με Ελβετία και Ισπανία, λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο. Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν θα δούμε να ενταθεί η ανησυχία ή θα υπάρξει... συναγερμός.

Χαμόγελα για Καμαρά

Όσον αφορά τους άλλους διεθνείς υπάρχουν χαμόγελο για τον Καμαρά και Ντεσπότοφ, ειδικά για τον μέσο από τη Γουινέα. Γιατί ήταν πολύ καλός στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, αλλά και στο ματς με την Εθνική του ομάδα, κόντρα στην Αιθιοπία, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, στο οποίο είχε και ασίστ (σ.σ. Η Γουινέα επικράτησε 4-1).

Ο Καμαρά είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τον ακολουθεί βέβαια μια περίεργη φήμη από τον Ολυμπιακό για όταν επέστρεφε από τα παιχνίδια της Εθνικής του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει δικαιώματα. Όλα δείχνουν, ότι ο Αφρικανός ια έχει παρτενέρ τον Μαγκομέντ Οζντόεφ. Αμφότεροι μοιάζουν περισσότερο φορμαρισμένοι σε σχέση με τους υπόλοιοπους χαφ. Ο Καμαρά δεν είναι κλασσικό 6άρι, έχει ένταση και τρεξίματα.

Τρομάζει ο Μπακαγιόκο

Και σίγουρα δεν είναι Μπακαγιόκο, ο οποίος έδειξε ότι είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους άλλους χαφ. Η εικόνα του στη Λιβαδειά τρόμαξε τους πάντες. Στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να δούνε αν μπορεί να ξαναγίνει ποδοσφαιριστής. Πιστεύουν ότι θα βελτιωθεί αλλά το ερώτημα είναι πόσο; Γιατί είναι αρκετά βαρύς. Σε ένα παιχνίδι με εντάσεις όπως το ματς με την ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει. Με Λεβαδειακό, του έκλεβαν μπάλες και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη φάση. Το πολύ με την Ένωση να πάρει ένα δεκάλεπτο σαν έξτρα χαφ, όχι όμως σαν ένα από τα δύο χαφ που θα ξεκινήσουν.

O Σβαμπ θέλει διαχείριση, γιατί έχει και τα χρόνια του, έχει βαρύ κορμί. Ο Αυστριακός πάντα στην αρχή της σεζόν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ανεβαίνει σταδιακά γιατί είναι επαγγελματίας. Η διαχείριση του Σβαμπ ήταν έτσι κάθε χρόνο.

Όπως και να έχει ενόψει ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει τα θεματάκια του και ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κληθεί για μια ακόμα αγωνιστική να τα διαχειριστεί. Γιατί μπροστά υπάρχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ευρωπαϊκά παιχνίδια που καίνε...