Η Εθνική Ελλάδας έκανε το 2 στα 2 στο Nations League, καθώς απέδρασε με το διπλό από το Γουέμπλεϊ επικρατώντας με 2-1 και στη συνέχεια πήρε το τρίποντο στο «Καραϊσκάκης» νικώντας την Ιρλανδία με 2-0.

Ο αρχηγός της γαλανόλευκης, Τάσος Μπακασέτας ήταν από τους πρωταγωνιστές των δύο αναμετρήσεων, όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε, αλλά και για την εμβληματική φυσιογνωμία του στα αποδυτήρια μετά τον θάνατό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Τάσος Μπακασέτας με το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Ιρλανδία έφτασε τα 16 με το εθνόσημο και ανέβηκε στην 9η θέση των σκόρερ στην ιστορία της «γαλανόλευκης». ο μέσος του Παναθηναϊκού βρίσκεται ένα γκολ πίσω από τους Ντέμη Νικολαΐδη και Κώστα Μήτρογλου οι οποίοι έχουν σκοράρει 17 φορές με την Εθνική Ελλάδας.

Ο "Μπάκα" ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια και στο Γουέμπλεϊ έδωσε τη θέση του στον Βαγιαννίδη στο 86', ενώ στο ματς που άνοιξε το σκορ με την Ιρλανδία βγήκε στο 72΄ δίνοντας τη θέση του στον Ζαφείρη.

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς είχε κληθεί στην Εθνική Σερβίας και ήταν βασικός και αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή, βοηθώντας τα μέγιστα στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ελβετία (2-0) στο Λέσκοβατς, στο ντέρμπι της ουράς στον 4ο όμιλο της Λιγκ Α του Nations League.

Ο Αζεντίν Ουναΐ έχει δείξει το τεράστιο ταλέντο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έκανε φοβερή εμφάνιση με το Μαρόκο, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την Κεντροαφρικανική Ένωση για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το Μαρόκο επικράτησε με 2-0 και ο  24χρονος μέσος σκόραρε δύο τέρματα και έδωσε μία ασίστ. Ο Ουναΐ έπαιξε σε όλο το ματς ως 8άρι και έγραψε το 2-0 στο 38΄, έδωσε την ασίστ για το 3-0 στον Χακίμι στο 45' και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σημείωσε το 4-0. Σύμφωνα με το Wyscout, ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε συνολικά 114 ενέργειες στο παιχνίδι, με τις 86 να είναι επιτυχημένες και να φτάνει σ' ένα ποσοστό 75% ενώ έλαβε την μπάλα από τους συμπαίκτες του 76 φορές.

Οι τρεις λοιπόν συγκεκριμένοι παίκτες, κατάφεραν μέσα σε περίπου μία εβδομάδα να κάνουν όσα δεν έχουν καταφέρει φέτος με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο πλέον την διοίκηση ενόψει της συνέχειας. Γιατί δεν είναι λογικό οι τρεις τόσο ποιοτικοί και ακριβοί παίκτες του ρόστερ, Μπακασέτας – Μαξίμοβιτς και Ουναί, να κάνουν… ματσάρες στις Εθνικές και με το Τριφύλλι να είναι απογοητευτικοί. Μάλλον ο Ντιέγκο Αλόνσο ακόμα δεν έχει καταφέρει να τους αξιοποιήσει όσο μπορεί!