Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει φέρει σταδιακά την ομάδα στον ρυθμό που θέλει - Ας μην ξεχνάμε ότι λόγω του ότι δεν υπήρχαν ευρωπαϊκά προκριματικά το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα μπήκε σε αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τις 15 Αυγούστου (Η μοναδική από τις μεγάλες που το έκανε).

Με αποτέλεσμα να χρειαστεί χρόνος για να βρει τον δρόμο της η ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής ιδιαίτερες βοήθειες από τις θερινές μεταγραφές. Παρόλα αυτά λίγο το καλύτερο δέσιμο και λίγο η παρουσία των νεαρών που ήρθαν για να φρεσκάρουν την 11άδα (Μουζακίτης και Κωστούλας), έχουν δημιουργήσει άλλες συνθήκες στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Μάλιστα, υπάρχει και η περίπτωση του Παπακανέλλου που θα πάρει τον δρόμο για το βασικό σχήμα, όταν ο Ισπανός προπονητής θεωρήσει ότι είναι έτοιμος. Πότε θα γίνει αυτό; Όταν ο νεαρός άσος γινει πιο απλός στο παιχνίδι του και δεν ψάχνει για εξεζητημένες ενέργειες που προφανώς μπορεί να τις φέρει σε πέρας, αλλά σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός χρειάζονται άλλα γαλόνια για τις επιχειρήσει κάποιος.

Υπάρχει άλλος παίκτης που μπορεί να βρεθεί στη 11άδα των Πειραιωτών; Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που, τώρα, δεν είναι στην ομάδα αλλά είναι πολύ-πολύ πιθανό τον προσεχή Γενάρη να επιστρέψει! Ο λόγος για τον επιθετικό Γιώργο Χαραλαμπόγλου, που θα γίνει 20 ετών σε λίγες ημέρες, και είχε σημαντική θητεία μέχρι το καλοκαίρι στις υποδομές των Ερυθρόλευκων (Κ 19 και Ολυμπιακός β΄). Παλαιότερα είχε θητεία και στις υποδομές τής Φιορεντίνα και εδώ και λίγο καιρό έχει αποχωρήσει για την Ουτρέχτη.

Στην Ολλανδία όμως δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, πήγε στη β΄ ομάδα της Ουτρέχτης που είναι στον πάτο της βαθμολογίας και, μάλιστα, κι εκεί δεν έχει καλή παρουσία. Το σενάριο που κυκλοφορεί αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό ήδη από τον προσεχή Γενάρη να επιστρέψει στην ομάδα (με την Κ19, πέρσι, είχε 18 γκολ και 7 ασίστ) και από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ολυμπιακός β΄ αν επιστρέψει θα είναι μόνο για την πρώτη ομάδα.

Μπορεί να έρθει ξανά στο Λιμάνι; Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει το 25% του παίκτη και, άρα έχει λόγο στο μέλλον του - Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχει διατηρήσει το δικαίωμα να ματσάρει προσφορά για την παραχώρησή του και να τον ντύσει ξανά με τη φανέλα του. Δεν φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να αποκτηθεί από άλλη ομάδα αλλά, σε κάθε περίπτωση, αυτό που περιγράφουμε δείχνει ότι οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν τον άφησαν να φύγει ελαφριά καρδιά, αλλά ενδιαφέρονται για το μέλλον του.

Δωρεάν πήγε στα τέλη Ιουνίου στην Ουτρέχτη, άρα πόσο απίθανο είναι τον Γενάρη να τον αφήσει η ολλανδική ομάδα να αποχωρήσει χωρίς να έχει αξιώσεις; Μια φορά στον Ολυμπιακό δεν έχουν ξεχάσει την περίπτωσή του και με δεδομενο ότι τα νέα που είναι αξίας έχουν προοπτική στην πρώτη ομάδα, μην αποκλείσετε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να υπάρξουν εξελίξεις...