Άμεσος συνεργάτης του νέου διευθυντή ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, Χαβιέρ Ριμπάλτα, θα είναι ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος.

Ο Καταλανός Διευθυντής Ποδοσφαίρου δουλεύει καθημερινά κοντά στην ομάδα στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, στο νέο του γραφείο στον τελευταίο όροφο του κτιρίου.

Ανάμεσα στα άλλα κομμάτια στα οποία έχει να δουλέψει, είναι κι αυτό του τμήματος σκάουτινγκ. Μεταξύ των άμεσων συνεργατών του θα είναι ο Σταυροθανασόπουλος.

Ο 32χρονος παλαίμαχος -πια- ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες Νέων του Πανιώνιου και ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα το 2011. Το 2013 αγωνίστηκε για έναν χρόνο ως δανεικός στον Θρασύβουλο. Το 2015 υπέγραψε συμβόλαιο με τη σουηδική Ακρόπολις και το 2017 πήρε μεταγραφή στην ΙΚ Φρέι. Η καριέρα του συνεχίστηκε στη φινλανδική Βάασαν Παλοσέουρα, με την οποία το 2019 υπέγραψε συμβόλαιο πέντε μηνών.

Το 2020 φόρεσε τη φανέλα της σουηδικής Χάνινγκε και την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε στον Φωστήρα και το Μαρκό. Το 2023 επέστρεψε στη Σουηδία και ξεκίνησε να δουλεύει ως μάνατζερ στο πρακτορείο παικτών Drangold Agency του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου και του Ζήση Βρύζα, από όπου αποχωρεί για να έρθει στην ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Ριμπάλτα και ο Σταυροθανασόπουλος είδαν μαζί τον αγώνα της ΑΕΚ Β με την Καλαμάτα (2-2) την περασμένη Κυριακή στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Να θυμίσουμε ότι στο τμήμα scouting της ΑΕΚ αυτή την περίοδο υπάρχουν οι scouters Φανούρης Γουνδουλάκης, Δημήτρης Ξουρής και Άκης Πέτρου, ενώ παραμένει μέχρι στιγμής στην θέση του και ο Ράντεκ Κουχάρκι ως τεχνικός διευθυντής.