Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή υπάρχει στο ρόστερ τού Λεβαδειακού φέτος, καθώς ο Γιάννης Κομπότης κατάφερε να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη από τη Νιούελς Ολντ Μπόις με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.

Πρόκειται για τον Γκιγιέρμο Μπάλτσι, 23χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό που ήδη μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λιγκ έχει 5 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ, ξεχωρίζει με την παρουσία του και, όπως έχει διαρρεύσει στην πιάτσα, οι ομάδες τού Big 4 ασχολούνται διακριτικά με την περίπτωσή του.

Στο συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό υπάρχει οψιόν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για να τον διατηρήσει στο ρόστερ το ερχόμενο καλοκαίρι, ποσό που δεν μπορεί να διαθέσει η ομάδα της Βοιωτίας. Τα κλαμπ τού Big 4 όμως μπορούν άνετα να το δώσουν. Γιατί ο Μπάλτσι δεν έκανε το "πέρασμά" στην Ευρώπη για να επιστρέψει στην Αργεντινή - Προφανώς μέσω του Λεβαδειακού ψάχνει για την επόμενη ομάδα τής καριέρας στην Ευρώπη.

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο, για ποια στοιχεία ξεχωρίζει στο παιχνίδι του και σε ποια μεγάλη ελληνική ομάδα θα μπορούσε να παίξει; Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Καντά, δημοσιογράφο και προπονητή από τη Λιβαδειά, που παρακολουθεί στενά τα παιχνίδια της ομάδας τής Βοιωτίας και, φυσικά, μαζί και τον Μπάλτσι. Διαβάστε τι μας είπε.

"Για αυτά τα στοιχεία ξεχωρίζει - Γιατί όχι στον ΠΑΟΚ; - Με έχει ενθουσιάσει"

"Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, στη θέση 10, αλλά και ως winger. Καλά μπορεί να παίξει και από δεξιά, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, έχει πολύ καλό σουτ, διαβάζει εύκολα τις φάσεις και μπορεί να προωθηθεί και ως δεύτερος επιθετικός", ανέφερε αρχικά ο Γ. Καντάς και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ένα χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε ενέργεια κάτω την πίεση χώρου, χρόνου, αντιπάλου. Εκεί που λες ότι η φάση είναι χαμένη, τελικά μπορεί να κάνει υψηλού επιπέδου ενέργεια. Για εμένα το θετικό είναι ότι ανάλογα τη φάση έχει την ανάλογη τεχνική επιλογή, έχει πολύ καλές προσποιήσεις (άρα έχει καλή ευκινησία), έχει την ικανότητα να βοηθάει μέσα από την ποιότητα εκτέλεσης και τους συμπαίκτες του. Δεν μπορώ να πω ότι είναι σπρίντερ στην ταχύτητα, αλλά με έχει ενθουσιάσει γιατί βρίσκεται μέσα στις φάσεις. Έχει επίπεδο στην τεχνική, είναι αποτελεσματικός στα τελειώματα, έχει κίνηση χωρίς την μπάλα".

Γιατί άλλο ξεχωρίζει;

"Μέσα στο γήπεδο αν καθίσεις να τον δεις έχει τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά, δημιουργεί από τη μέση και μπροστά - Να κρατήσεις την μπάλα πίσω από το κέντρο είναι εύκολο, το ζήτημα είναι να δημιουργήσεις στο επιθετικό τρίτο. Αν ένα 10άρι μπορεί να δημιουργήσει εκεί, είναι πολύ σημαντικό".

Μπορεί να βρεθεί σε μεγάλη ελληνική ομάδα;

"Θεωρώ ότι αν συνεχίσει όπως είναι τώρα (γιατί πρέπει να τον βοηθήσει και η ομάδα, που μέχρι στιγμής παίζει καλό ποδόσφαιρο), μπορεί να δείξει πράγματα και να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Άρα γιατί να μην βρεθεί στον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα; Τεχνικά μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα, αν συνεχίσει όπως παίζει τώρα".