Μια λύση τοπ επιπέδου υπολογίζει, πλέον, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τις εγχώριες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, καθώς ο Γιουσούφ Γιαζίτσι βρίσκεται στην τελική ευθεία για να κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο διεθνής Τούρκος άσος, που μπορεί να δώσει λύσει τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και δεξιά, αν και η κύρια θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό, βρίσκεται στο Λιμάνι από τα τέλη Σεπτεμβρίου και φαίνεται ότι έχει φτάσει σε καλό επίπεδο για να βρει τη φόρμα του.

Στα 27 του χρόνια έχει θητεία σε Τράμπζονσπορ, Λιλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί 19+ εκατ. ευρώ για να προχωρήσουν όλα αυτά τα χρόνια οι μεταγραφές του. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να προσαρμόσει τα πλάνα του με βάση την παρουσία του Τούρκου άσου στην 11άδα, καθώς ο Γιαζίτσι είναι παίκτης που το στιλ του θυμίζει πολύ τον Κώστα Φορτούνη.

Δηλαδή είναι ποδοσφαιριστής ποιότητας, δεξιοτέχνης, ένα κλασσικό 10άρι, αλλά ο Ισπανός προπονητής έχει δείξει ότι δεν καίγεται κιόλας για να έχει τέτοιον παίκτη στην 11άδα του. Προσοχή: Το γεγονός ότι δεν παίζει με καθαρό 10άρι, δεν σημαίνει ότι ένας παίκτης με την ποιότητα του Γιαζίτσι (ή του Φορτούνη) δεν χωράει στην ομάδα - Το αντίθετο, καθώς είναι πολυτέλεια για ένα κλαμπ να τον έχει στο ρόστερ του.

"Λίγο πιο αργός από Φορτούνη - Για αυτό όχι στα άκρα - Με 10άρι ο Μεντιλίμπαρ;"

Ο Δημήτρης Βασιλάκος, δημοσιογράφος που αναλύει αγώνες στην Τουρκία, μίλησε στο sportdog για τον Γιαζίτσι και πώς περιμένει την παρουσία του στον Ολυμπιακό, τώρα που ετοιμάζεται να βρεθεί στην 11άδα.

"Όταν τον πήρε ο Ολυμπιακός ήταν ερωτηματικό, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να παίξει με βάση τον τρόπο που θέλει ο Μεντιλίμπαρ - Δεν έχει πολλά τρεξίματα, δεν έχει πολλές εντάσεις, ίσως να είναι λίγο πιο αργός από τον Φορτούνη", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Με δεδομένο ότι δεν έχει την ταχύτητα για να παίξει στα άκρα, ο Μεντιλίμπαρ θα παίξει με 10άρι για να του δώσει χρόνο συμμετοχής; Δεν ξέρω τι μπορεί να δώσει στο σύστημα του Μεντιλίμπαρ".