Μετά τους Ζαφείρη και Καρέτσα, για τον πρώτο είχατε διαβάσει στο sportdog ήδη από τον περασμένο Γενάρη ενώ για τον δεύτερο στις αρχές Αυγούστου, που βρίσκονται ήδη στην Εθνική ομάδα και, όσο γίνεται, τους "ζαχαρώνουν" οι μεγάλες ελληνικές ομάδες, πριν από λίγο καιρό αναφερθήκαμε και στον Δημήτρη Ράλλη της Χερενφεν.

Ο 19χρονος άσος αγωνίζεται κυρίως ως φουνταριστός, έχει 5 γκολ σε 6 ματς με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας (με την ανδρική αλλά και με την U21), αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο νεαρός άσος προέρχεται από τμήματα υποδομής του ολλανδικού κλαμπ, που παραδοσιακά "βγάζει" ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα, και έχει διπλή υπηκοότητα - Ολλανδική και ελληνική.

Μέχρι να αναφέρουμε την περίπτωσή του άρχισαν τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον κάποιον μεγάλων ελληνικών ομάδων, αλλά και από την ΕΠΟ. Για να προλάβουμε, λοιπόν, καταστάσεις, θα σας γράψουμε τώρα ένα ακόμα όνομα από το εξωτερικό, που έχει όμως και ελληνική υπηκοότητα, που μπορεί να απασχολήσει τόσο τις ομάδες τού Big4 όσο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία - Είχε λάβει κλήση από τον Νίκο Παπαδόπουλος για την Ελπίδων τον Νοέμβριο του 2023, για τα παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε και την Πορτογαλία, αλλά δεν είχε παίξει λόγω τραυματισμού.

Πρόκειται για τον 20χρονο Μαρσέλ Βένιγκ (γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 2004 ), που ανήκει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αν και προέρχεται από τις ακαδημίες της Νυρεμβέργης και της Μπάγερν Μονάχου. Η θέση του είναι εκείνη του επιθετικού χαφ, αλλά από το 1,88 μ. που βλέπει τον κόσμο το στιλ του και το παρουσιαστικό του είναι επιβλητικό. Είναι ταχύς παρά το ύψος του, ντελικάτος, και στα 20 του χρόνια αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Έχει το σουλούπι και την κίνηση του Μίκαελ Μπάλακ, αν και είναι πιο ταχύς ο Βένιγκ, με market value στις 600.000 ευρώ και είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Ο πατέρας του είναι Γερμανός και η μητέρα του έχει ρίζες από την Ελλάδα.

Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί; Το γραφείο που τον εκπροσωπεί έχει ήδη έναν ποδοσφαιριστή στο ρόστερ τής Νότιγχαμ Φόρεστ, άρα με μια έννοια υπάρχει επαφή με τον Ολυμπιακό, ενώ εκπροσωπεί και τον Οντουμπάτζο που βρίσκεται στην ΑΕΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ντε και σώνει θα ενδιαφερθούν ομάδες του Big4 ια να τον αποκτήσουν. Αλλά δεδομενα η ΕΠΟ θα επιδιώξει να τον φέρει για να αγωνιστεί στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα...