Άρης: Μεγάλο αφιέρωμα στους Κίτρινους έκανε η γνωστή εφημερίδα Mundo Deportivo η οποία στάθηκε στους Ισπανούς ποδοσφαιριστές που έχουν οι Κίτρινοι, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι ο σύλλογος που έχει τους περισσότερους στην Ευρώπη.

Παίκτες του Άρη
Intime

«Είναι συνηθισμένο να βρίσκουμε Ισπανούς παίκτες κατανεμημένους σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, αν και η περίπτωση του Άρη Θεσσαλονίκης είναι η πιο ιδιαίτερη. Η ελληνική ομάδα έχει στο δυναμικό της 11 Ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές, που αντιπροσωπεύουν το 39,28% του συλλόγου. Πριν από δύο σεζόν υπήρχαν μόνο δύο, ωστόσο η καλή τους εμφάνιση οδήγησε στην υπογραφή άλλων εννέα!

Αυτοί είναι όλοι οι Ισπανοί παίκτες της ομάδας: Julian Cuesta, Juankar, Hugo Mallo, Montoya, Fran Velez, Fattore (διπλής υπηκοότητας), Monchu, Manu Garcia, Ruben Pardo, Loren Moron και Kike Saverio (διπλής υπηκοότητας).

Το δυναμικό του Άρη περιλαμβάνει μόνο τέσσερις Έλληνες επαγγελματίες: Τρεις ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, που αποτελούν μειοψηφία σε σχέση με την ''πλημμύρα'' των Ισπανών. Η παγκοσμιοποίηση έχει ενθαρρύνει την άφιξη παικτών από όλο τον κόσμο. Η ελληνική ομάδα, εξάλλου, έχει περισσότερες από δέκα διαφορετικές εθνικότητες στο ρόστερ.

Μόλις πριν από μια δεκαετία, σχεδόν ολόκληρο το τιμ αποτελούνταν από Έλληνες. Το 2014, ωστόσο, ο σύλλογος υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία και σιγά σιγά άρχισε να ξεφορτώνεται τους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν, έτσι ο σύλλογος άρχισε να εξετάζει παίκτες εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

Από την επιστροφή του Άρη στην πρώτη κατηγορία το 2019, η ομάδα ακολούθησε την ίδια γραμμή: Να παίρνει ξένους ποδοσφαιριστές και να ποντάρει στους καλύτερους από τη χώρα τους. Χάρη στους Ισπανούς παίκτες, η ομάδα είναι 4η στο πρωτάθλημα, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ
», αναφέρει το αφιέρωμα για τους Ισπανούς που έχει ο Άρης.

Παίκτες του Άρη
Intime