Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός… Οι «ερυθρόλευκοι» απογοήτευσαν την Κυριακή (20/10) τους οπαδούς τους, καθώς μία διαφαινόμενη εύκολη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό ολοκληρώθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με νέα γερή γκέλα και το 2-2 από 2-0 το μαρτυρά.

Οι κάτοχοι του Conference League είχαν καθαρό προβάδισμα στο 21’, αλλά… σταμάτησαν να παίζουν εν συνεχεία και η μαχητική ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου το εκμεταλλεύθηκε δεόντως, παίρνοντας πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Έτσι, ο Ολυμπιακός με 15 βαθμούς μετά την 8η αγωνιστική της Super League δεν κατάφερε να πιάσει κορυφή και σίγουρα με τέτοια αποτελέσματα, όπως ήταν και το 0-0 με τον Παναιτωλικό στο φαληρικό γήπεδο, δεν μπορεί να έχει τύχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, μόλις στο 2ο λεπτό ο Τσικίνιο με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα μετά τη βαθιά μπαλιά του Κάρμο και την ασίστ με το κεφάλι από τον Βέλντε, με το γκολ να μετρά με τη συνδρομή του VAR, καθώς ελέγχθηκε αν ο Νορβηγός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 12’ ο Μασούρας σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά κι έδιωξε δύσκολα στη γωνία του ο Γκροφ, ενώ στο 17’ ο Μασούρας σούταρε δυνατά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, για να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Στο 20’ καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι του Παπαδόπουλου μετά από κεφαλιά του Ντόι, για να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα ένα λεπτό μετά ο Ελ Κααμπί.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι πιεστικοί, με τον Γκροφ στο 25’ να εξουδετερώνει το σουτ του Μασούρα από δεξιά της περιοχής, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, με Κάρμο και Ελ Κααμπί να κάνουν διαδοχικές κεφαλιές και η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, βλέποντας τον Λεβαδειακό να είναι διαρκώς στα… σχοινιά, προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 35’, με τον Ζίνι να αντικαθιστά τον Πλέγα και ο Κάτρης πήρε τη θέση του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας.

Στο 37’ λίγο έλειψαν να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι, καθώς έκανε ωραία χαμηλή σέντρα ο Τσάπρας από δεξιά και ο αφύλακτος Όζμπολτ δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει την προβολή, ενώ στο 43’ ο Γιαννιώτας αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ με τον Τζολάκη και σε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Λιβαδειάς.

Στο 45’ τελικά ο Ζίνι κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του από τον Ντόι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όζμπολτ βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που έγινε… ντέρμπι, καθώς στο 57’ ο Γιαννιώτας με υπέροχη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Πεντρόσο από αριστερά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τζολάκη για το 2-2 και την… ψυχρολουσία για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να δώσει ευκαιρία στον μέχρι τώρα ξεχασμένο Ανδρούτσο, ενώ μπήκε και ο Κωστούλας στον αγώνα αντί των Τσικίνιο και Βέλντε, αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό.

Νέες αλλαγές από τον Βάσκο κόουτς έγιναν στο 73’ με Κοστίνια αντί Ροντινέι και Ντάνι Γκαρθία αντί Έσε, με τον Ελ Κααμπί να κάνει τη δυνατή κεφαλιά στο 74’ μετά τη σέντρα του Μασούρα από αριστερά κι έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, σε μια σημαντική ευκαιρία μετά από πολλή ώρα για τους γηπεδούχους.

Τελευταία κίνηση από τον πάγκο ήταν η είσοδος στο παιχνίδι του Γιάρεμτσουκ αντί του Μασούρα στο 85’, με τον Ουκρανό στο 90’+2 να δοκιμάζει με ένα καλό σουτ τα αντανακλαστικά του Γκροφ, χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Tσιμεντερίδης (Κοζάνης) με βοηθούς τους Μπαλιάκα (Κοζάνης) και Φωτόπουλο (Αθηνών), ενώ στο VAR ήταν ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και ο Μεϊντάνας (Αχαΐας).

Κίτρινες: 9’ Oρτέγκα - 24’ Παπαδόπουλος, 30’ Πεντρόσο, 48’ Tσοκάι, 65’ Tσάπρας, 70’ Kάτρης, 87’ Ζίνι, 90’+4 Γκροφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (73’ Koστίνια), Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόι, Έσε (73’ Ντάνι Γκαρθία), Μουζακίτης, Τσικίνιο (62’ Ανδρούτσος), Μασούρας (85’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (62’ Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Μορέιρα, Παπαδόπουλος (35’ Κάτρης), Λιάγκας, Τσοκάι, Πλέγας (35’ Ζίνι), Λαμαράνα, Γιαννιώτας (62’ Ρόμο), Πεντρόσο, Όζμπολτ (78’ Bήχος).