Την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ", με τον Τετέ να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 6ο λεπτό με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή, πανηγυρίζοντας με μια φανέλα του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πράσινοι "έχασαν" την τελευταία στιγμή τον Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω μιας αδιαθεσίας που αισθάνθηκε, ενώ πριν τη σέντρα κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μπάλντοκ.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τον Ντραγκόφσκι στα γκολπόστ, τους Ίνγκασον-Γεντβάι στα στόπερ, δεξιά τον Κώτσιρα και αριστερά τον Μλαντένοβιτς. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Τετέ και Τζούρισιτς και ο Γερεμέφ πήρε θέση στην κορυφή.

Από πλευράς ΟΦΗ ο Μίλαν Ράσταβατς στο πρώτο του ματς στον κρητικό πάγκο επέλεξε για βασικούς τους Χριστογεώργο-Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδη, Χριστόπουλο, Λαμπρόπουλο, Μπαΐνοβιτς-Καραχάλιο, Φούντα, Νους, Σενγκέλια και Γιούνγκ.

Το ματς

Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα ήρθε μόλις στο 2' για τον ΟΦΗ από μια κεφαλιά του Γιουνγκ που έφυγε άουτ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή των Κρητικών. Σκόρερ ήταν ο Τετέ, που με ωραίο συρτό σουτ έγραψε το 0-1 στο 6ο λεπτό, πανηγυρίζοντας το γκολ υψώνοντας μια φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ μαζί με τους συμπαίκτες του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά το πλασέ του Χατζηθεοδωρίδη από καλή θέση στο 9' έφυγε άουτ, ενώ στο 18' ο Ντραγκόφσκι υπέπεσε σε τραγικό λάθος, ύστερα από πίεση των Γιουνγκ και Φούντα, που τελικά όμως δεν στοίχισε στον Παναθηναϊκό. Στο 23' οι Πράσινοι ξεδιπλώθηκαν πολύ όμορφα στην επίθεση, ο Τετέ άνοιξε στα δεξιά του στον ελεύθερο Μπακασέτα, ο τελευταίος σέντραρε, αλλά ο Γερεμέγεφ δεν σημάδεψε σωστά με την προβολή που έκανε από την μικρή περιοχή.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, καθώς αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν ανοιχτά, με τον ΟΦΗ να παίρνει αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όσο περνούσε ο χρόνος και μάλιστα απείλησε και πάλι την εστία του Τριφυλλιού στο 37' με μια κεφαλιά του Γιουνγκ, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 41' ύστερα από τρομερό σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους, ένα έξυπνο τακουνάκι του Γιουνγκ, που δεν αιφνιδίασε όμως τον Ντραγκόφσκι.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να πιέσουν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και απείλησαν την "πράσινη" εστία στο 55' και στο 56' με Σενγκέλια και Γκονσάλες, αντίστοιχα, όμως ο Ντραγκόφσκι ήταν "παρών" σε αμφότερες τις φάσεις και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο, περιορίζοντας τον Παναθηναϊκό κυρίως σε παθητικό ρόλο, κάτι που προσπάθησε να αλλάξει από τον πάγκο ο Ντιέγκο Αλόνσο, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Πελίστρι αντί του Τζούρισιτς. 

Η πρώτη φάση για το Τριφύλλι στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε στο 62' όταν μετά από κόρνερ του Μπακασέτα, ο Αράο έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χριστογεώργου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο αρχηγός των Πράσινων σούταρε έξω από την περιοχή, όμως ο γκολκίπερ του ΟΦΗ μπλόκαρε τη μπάλα. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο οι παίκτες του Αλόνσο ανέβαιναν στο γήπεδο, φτάνοντας πιο εύκολα πια στα "καρέ" των γηπεδούχων, έχοντας μάλιστα και μια καλή στιγμή με τον Τετέ στο 72', που αποσόβησε ο Χριστογεώργος.

Στην τελική ευθεία του ματς οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τον Αλόνσο να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τους Νίκα, Μαξίμοβιτς, Μαντσίνι και Ουναΐ και τον Ράσταβατς τους Σαλσίδο και Αμπάντα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει σχετικά άνετα το υπέρ του σκορ στα τελευταία λεπτά, φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία προφανώς και αφιερώθηκε στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Οι συνθέσεις: 

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (79’ Αμπάντα), Μπαϊνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (90’ Αποστολάκης), Σενγκέλια, Φούντας (68’ Ριέρα), Γιούνγκ (78’ Σαλσέντο). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (90’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (79’ Ουναϊ), Τζούρισιτς (61’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας).