Παναθηναϊκός: Νίκη κάτι περισσότερο από… χρυσάφι πέτυχαν οι Πράσινοι στην Κρήτη και μάλιστα για παραπάνω από έναν λόγους. Το Τριφύλλι με το «τρίποντο» κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από την  κορυφή, αλλά και να επικρατήσει σε μια πολύ δύσκολη έδρα που δεν είναι δεδομένο ότι αντίπαλοί του θα κάνουν το ίδιο, όμως τα θετικά δεν τελειώνουν εκεί.

Ο Παναθηναϊκός εδώ και περίπου δύο εβδομάδες βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο, μετά το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ και το μόνο που θα του έλειπε θα ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ να προστεθεί στην ψυχολογική πίεση των ποδοσφαιριστών του. Αφού η γκρίνια ήταν δεδομένο ότι θα έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Έτσι, λοιπόν, το σύνολο του Αλόνσο, αλλά και ο ίδιος ο Ουρουγουανός τεχνικός, πήραν μια βαθιά… ανάσα και πλέον κοιτάζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια τόσο κόντρα στην Τσέλσι, αλλά και στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Κώτσιρας
Intime

Ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη μπορεί να εμφανίστηκε σαφώς καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια του, όμως σίγουρα δεν απέφυγε τα λάθη που είχε κάνει και στο κοντινό παρελθόν. Οι Πράσινοι σε σχέση με αναμετρήσεις λίγο καιρό πριν, προσπάθησαν να δημιουργήσουν πολλές παραπάνω φάσεις, με τον Τετέ να είναι καταλυτικός, όμως ξανά έδειξαν αδυναμία στην τελική προσπάθεια και στο εύκολο γκολ. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η πολύ μέτρια εμφάνιση του Γερεμέγεφ, που σε καμία περίπτωση δεν έδειξε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και σίγουρα κάνει τον Αλόνσο να μπει σε σκέψεις για τη θέση του φορ κόντρα στην Τσέλσι. Παρά όμως τα όσα (δεν) έκανε ο Σουηδός συνεχίζει και προβληματίζει η δυσκολία του να βρει γκολ το Τριφύλλι, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την αξία των ποδοσφαιριστών που έχει και το γεγονός ότι άπαντες θεωρούσαν ότι η επιθετική γραμμή θα αποτελούσε το μεγάλο «όπλο» της ομάδας.

Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει είναι και η αμυντική λειτουργία η οποία εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα. Ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Ντραγκόφσκι, με τον Πολωνό ξανά να είναι καταλυτικός εκτός από το μεγάλο λάθος που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, με συνολικά τη λειτουργία της άμυνας να χτυπάει νέα… καμπανάκια. Αυτό που σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα, λόγω των συνθηκών, είναι η πολύ μέτρια εμφάνιση του Κώτσιρα, με τους Κρητικούς να «χτυπάνε» σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πάνω του και τον διεθνή να μην δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Αν δε σκεφτεί κανείς και την αδυναμία αμυντικά του Βαγιαννίδη, αν τελικά πάρει ξανά χρόνο, τότε το δεξί άκρο της άμυνας των Πρασίνων μπορεί να γίνει η «αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας, κάτι που ελάχιστοι περίμεναν στην αρχή της σεζόν.

Στα θετικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει την εμφάνιση του Τετέ, ο οποίος μετά από μια «κοιλιά» πριν τη διακοπή, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Ο Βραζιλιάνος είναι ο πιο συνεπής επιθετικά παίκτης του Τριφυλλιού, όχι μόνο γιατί βρίσκει δίχτυα, αλλά γιατί δημιουργεί παράλληλα για τους συμπαίκτες του. Είναι δεδομένο ότι αν οι Πράσινοι λειτουργούσαν καλύτερα στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου, τότε θα βλέπαμε ακόμα περισσότερα πράγματα από τον Τετέ. Παράλληλα και ο Μπακασέτας έδειξε να έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την Εθνική όντας πολύ πιο δραστήριος, μαχητικός και κατάφερε να θυμίσει κάτι από τις περσινές του εμφανίσεις. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για το σύνολο του Αλόνσο, αφού ο αρχηγός της Εθνικής έχει δείξει πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι και πόσο σημαντικός μπορεί να υπάρξει για μια ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να τον έχει τεράστια ανάγκη.

Πλέον οι Πράσινοι έχουν μπροστά τους μια πρόκληση από το… παρελθόν μιας και μπορούν να γράψουν ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ κόντρα στην Τσέλσι στο ΟΑΚΑ για την League Phase του Conference. Το βασικό, όμως, που οφείλουν να κάνουν είναι να συνεχίσουν να δείχνουν βελτίωση αλλά και να παίρνουν νίκες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος που έρχονται, με τον Άρη να είναι αυτός που ακολουθεί. Μόνο έτσι το Τριφύλλι θα καταφέρει να βγει από την εσωστρέφεια και να φτιάξει την ψυχολογία του, μιας και όπως βλέπουμε οι ομάδες από πάνω του χάνουν και αυτές βαθμούς και ένα καλό σερί μπορεί να φέρει τα πάνω… κάτω στη χρονιά.