Όλα στραβά για τον Ολυμπιακό στο «Θ. Κολοκοτρώνης» την Κυριακή (27/10), χάνοντας με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης για την 9η αγωνιστική της Super League και μετρώντας πια μόλις ένα τρίποντο στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Με 15 βαθμούς οι κάτοχοι του Conference League δεν κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή, έστω και για λίγο, ενώ έδειξαν και πάλι ότι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα ενάντια στις κλειστές άμυνες, με το εκτεταμένο ροτέισον που επέλεξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μην τον δικαιώνει, αν και η αλήθεια είναι ότι λίγα πράγματα πήρε και από όσους ήρθαν από τον πάγκο.

Την ίδια στιγμή, εφιαλτικό ήταν το ντεμπούτο του Γιουσούφ Γιαζίτσι, που μπήκε αλλαγή στο 70’, αλλά στις καθυστερήσεις αποχώρησε τραυματίας και με δάκρυα στα μάτια, καθώς φαίνεται ότι έχει πάθει σημαντική ζημιά στο γόνατο!

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, είχε τον Τσιντώτα σε μεγάλη μέρα, ενώ πέρα από το γκολ είχε και τουλάχιστον δύο σπουδαίες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, ούσα πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη για τους «κυανοκίτρινους», που με 13 βαθμούς ανέβηκαν στην 7η θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό βρέθηκε κοντά στο 1-0 ο Αστέρας, με τον Καλτσά να κάνει αρχικά το σουτ μετά από λάθος του Αποστολόπουλου, αλλά έβαλε την κόντρα ο μπακ των Πειραιωτών, με τον Καλτσά να σεντράρει εν συνεχεία από δεξιά και ο Τζολάκης με σπουδαία απόκρουση εξουδετέρωσε την κεφαλιά του αφύλακτου Μπαρτόλο.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο διαδοχικές ευκαιρίες, καθώς στο 4’ ο Κοστίνια έκανε το δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κάρμο πήρε δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντινέι, για να φύγει η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 8’ ο Ροντινέι σούταρε διαγώνια από δεξιά και η μπάλα πέρασε παράλληλα από το δεξί δοκάρι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ήταν για λίγο άστοχη η κεφαλιά του Κοστίνια μετά τη σέντρα του Μασούρα από αριστερά.

Στο 15’ ο Τσιντώτας δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει το σουτ του Ροντινέι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να έρθει το γκολ για τους Αρκάδες στο 21’, με τον Κρέσπι να πιάνει το σουτ στην κίνηση και ο Γιαμπλόνσκι με προβολή μπαίνοντας στην πορεία της μπάλας αιφνιδίασε τον ανήμπορο να αντιδράσει Τζολάκη για το 1-0.

Στο 29’ ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ που εκτέλεσε από αριστερά ο Ροντινέι και έκανε σημαντική απόκρουση ο Τσιντώτας, με τον Ροντινέι να βρίσκει δίχτυα στο 35’, αλλά ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ ο Μασούρας στην αρχή της φάσης (σούταρε και σημάδεψε το δοκάρι, ήταν όμως εκτεθειμένος).

Στο 37’ ο Τσιντώτας ήταν και πάλι εντυπωσιακός σε δυνατή κεφαλιά του Κάρμο μετά από άλλο ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Ροντινέι, ενώ στο 40’ κεφαλιά πήρε ο Κοστίνια μετά τη σέντρα του Μασούρα από αριστερά, αλλά και σε αυτή την περίπτωση έφυγε άουτ η μπάλα.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μεντιλίμπαρ να ρίχνει στο ματς τον Γουίλιαν αντί του Μασούρα και τον Έσε στη θέση του Στάμενιτς και λίγο έλειψε ο Βραζιλιάνος με δυνατή κεφαλιά στο 48’ να σκοράρει, για να φύγει η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 50’ ο Κωστούλας δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα μετά την πανέξυπνη πάσα του Κοστίνια από δεξιά, για να βγει στην αντεπίθεση ο Αστέρας και με κοντινό σουτ ο Μακέντα σημάδεψε το δεξί δοκάρι.

Πάνω κάτω πήγαινε η μπάλα και στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε άλλη μία αντεπίθεση, ο Μακέντα πλάσαρε ανενόχλητος από ιδανική θέση, αλλά αστόχησε. Στο 53’ ο Τσιντώτας ήταν και πάλι παρών σε κοντινό πλασέ στην κίνηση του Έσε, με τον Ελ Κααμπί να αντικαθιστά τον Γιάρεμτσουκ στο 56’.

Σταδιακά οι Αρκάδες προσπάθησαν να «παγώσουν» το ρυθμό κλείνοντας τους χώρους, με τον Μεντιλίμπαρ στο 70’ να επιστρατεύει τόσο τον Μαρτίνς όσο και τον Γιαζίτσι στο ντεμπούτο του Τούρκου μεσοεπιθετικού με τα ερυθρόλευκα.

Στο 84’ ο Ελ Κααμπί με δυνατή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κοστίνια έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να είναι και πολύ αργός με την ταυτόχρονη παρουσία των Γιαζίτσι, Γουίλιαν και Μαρτίνς στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή, άλλωστε, ήταν και η πρώτη σημαντική ευκαιρία των Πειραιωτών μετά από μισή αγωνιστική ώρα, χωρίς κάτι να αλλάξει έως το σφύριγμα της λήξης, πέρα από τον μάλλον σοβαρό τραυματισμό του άτυχου Γιαζίτσι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πουλικίδης (Δράμας) με βοηθούς τους Κολλιάκο (Αθηνών) και Σπυρόπουλο (Ανατολικής Αττικής), ενώ στο VAR ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και η Αντωνίου (Αχαΐας).

Κίτρινες: 10’ Καλτσάς, 74’ Mπαρτόλο, 88’ Χουχούμης, 90’+5 Άλβαρες - 45’ Μασούρας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Tσιντώτας, Άλχο, Χουχούμης, Ντελί, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαμπλόνσκι (72’ Τζανδάρης), Μουνιόθ (79’ Ρούμπεν Γκαρθία), Καλτσάς (72’ Άλβαρες), Κρέσπι (56’ Αλάγκμπε), Mπαρτόλο (79’ Παλάσιος), Μακέντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Αποστολόπουλος (70’ Γιαζίτσι), Κάρμο, Ρέτσος, Ντάνι Γκαρθία, Στάμενιτς (46’ Έσε), Ροντινέι, Μασούρας (46’ Γουίλιαν), Κωστούλας (70’ Μαρτίνς), Γιάρεμτσουκ (56’ Ελ Κααμπί).