Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο 2μηνο στον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Έχοντας το καλύτερο ρόστερ της 14ετίας, καταφέρνει να μην κερδίζει, να μην έχει κανένα πλάνο μέσα στο γήπεδο και κυρίως να βεβηλώνει την ευρωπαϊκή του ιστορία και αυτό που ακούμε είναι ότι ο Αλόνσο πρέπει να παραμείνει.

Η διαρροή της ΠΑΕ ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή μπορεί να έχει γίνει πολλούς και σοβαρούς μάλιστα λόγους. Στην ουσία δεν σημαίνει και τίποτα γιατί σχεδόν όλες τις φορές που ενημέρωνε ότι «δεν υπάρχει θέμα» τελικά υπήρχε και ο προπονητής έφευγε.

Αυτό που είναι αδιανόητο όμως είναι άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ της ομάδας και ο κόσμος τους ακούει για να ενημερωθεί, αλλοιώνουν την πραγματικότητα στηρίζοντας έναν προπονητή και έναν τεχνικό διευθυντή που απέτυχαν.

Το εξοργιστικό είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι έστησαν τον Τερίμ στον τοίχο από την πρώτη μέρα. Έναν Τερίμ που σταμάτησε σε ένα απόγευμα τον Μπρινιόλι να κοροϊδεύει ολόκληρο το κλαμπ, έναν Τερίμ που όπου βρήκε τον Ολυμπιακό τον πάτησε, που πήρε πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο (συνήθως ο Παναθηναϊκός αποκλειόταν με κάτω τα χέρια) και που στην OPAP Arena σφάχτηκε για να μην πάρει τελικά το διπλό.

Ναι, το σύγχρονο ποδόσφαιρο είχε προσπεράσει τον Τερίμ. Ο Τούρκος έκανε τρέλες. Αλλά εκείνη τη στιγμή αν στηριζόταν ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα. Ωστόσο, ρεπόρτερ και κλίκες εντός της ομάδας με ενορχηστρωτές ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ακόμη στο ρόστερ, έκαναν σαμποτάζ στον Τούρκο ενώ η ομάδα βρισκόταν ΜΕΣΑ στο νταμπλ. 

Τώρα, όμως, που ο Αλόνσο έκανε ροτέισον με την Τσέλσι για να μην κερδίσει ούτε τον Άρη, είναι απλά Δευτέρα. Δεν έγινε κάτι. Ο Παναθηναϊκός μένει ζωντανός όχι επειδή έχει «βελτιωθεί» αγωνιστικά, αλλά επειδή ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αυτοκτονούν κάθε αγωνιστική. Αυτό προφανώς δεν θα συνεχίσει να γίνεται και αν συνεχιστεί δεν θα είναι για όλους. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Αλόνσο δεν φύγει ΠΡΟΧΘΕΣ από τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» είναι πολύ πιθανό να μην μπουν ούτε στην 4άδα και να μην περάσουν όχι στους 16 του Conference, αλλά ούτε στην 24άδα.