Στα πολλά ψυχολογικά και αγωνιστικά «εμπόδια», με μεγαλύτερο την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Εθνική μας και τα κατάφερε στάθηκε μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σωτήρης Ταμπάκος.

«Η εικόνα της ομάδας, αν παρακολουθήσετε τα βλέμματα των παικτών, έδειχναν ότι αυτό το βράδυ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά και ότι θα τα δώσουν όλα για να αφιερώσουν αυτή την βραδιά στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ. Βγήκαν πολύ ακραία συναισθήματα, για όλο αυτό το διήμερο. Μιλάμε για την μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία αυτής της ομάδας, απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο όπως η Αγγλία, τον οποίο νίκησαν στην έδρα του. Έχοντας παράλληλα να διαχειριστούν και τον χαμό του Μπάλντοκ, τον οποίο όλοι ένιωθαν ότι είχαν δίπλα τους. Ακόμα δεν έχουν χωνέψει 100% τι έχει γίνει. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στα αποδυτήρια, όπου οι παίκτες φιλιούνταν, αγκαλιάζονταν, έκλαιγαν και μιλούσαν μόνο για τον Μπάλντοκ. Οι παίκτες θυσιάστηκαν για το αποτέλεσμα, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Λειτούργησε σαν ένα επιπλέον κίνητρο, όλο αυτό», είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το πως βίωσε ο Γιοβάνοβιτς αυτή την κατάσταση, ο ρεπόρτερ του σταθμού επισήμανε ότι δεν άλλαξε την στάση του σε κανένα σημείο του χθεσινού ματς, όντας πολύ συγκρατημένος αλλά και προσπαθώντας να είναι κοντά στους παίκτες.

Παράλληλα ο Ταμπάκος σημείωσε πως, σε αγωνιστικό επίπεδο, η Ελλάδα δεν φοβήθηκε καθόλου την Αγγλία και έβγαλε χαρακτήρα μετά το 1-1, ψάχνοντας να βρει ένα δεύτερο γκολ αντί να πάει για την ισοπαλία.

Ενώ αναφέρθηκε και στις αυξημένες πιθανότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να ανέβει γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.