Την εντυπωσιακή νίκη τής Εθνικής ομάδας στο Γουέμπλεϊ, επί της Αγγλίας, σχολίασε μέσω του sportdog ο Παναγιώτης Κερμανίδης, ο άνθρωπος που τον ανέδειξε στην ακαδημία "Μπέμπηδες 2000" από την ηλικία των 5 ετών μέχρι τη στιγμή τής μεταγραφής του στo εξωτερικό ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο επιθετικός τής Μπενφίκα βρισκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ο προπονητής που του έδωσε τις βάσεις για την καριέρα που πραγματοποιεί έδωσε ενδιαφερουσες απαντήσεις για εκείνον αλλά και την Εθνική ομάδα.

"Μια ιστορική νίκη σε μια μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω του θανάτου του Μπάλντοκ και βλέπουμε πόσες ψυχικές δυνάμεις είχαν οι ποδοσφαιριστές μας απέναντι σε μια τεράστια Αγγλία. Παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετων. Κανένας δεν περίμενε αυτή την εμφάνιση από την Εθνική μας, οι παίκτες διέψευσαν τους πάντες και ο Γιοβάνοβιτς ήταν εμπνευστής και πίστεψε στην ομάδα, γιατί παρουσίασε μια ομάδα επιθετικογενή, που δεν στήθηκε πίσω για να κρατήσει σκορ αλλά να χτυπάει το παιχνιδι διαρκώς", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Πρέπει να δούμε ότι οι Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό, ήταν ισάξιοι με τους Άγγλους που ειδαμε στο μεταξύ μας παιχνίδι. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, σταθηκαν αντάξια και στο μέλλον θα δούμε".

Μπορεί αυτη η Εθνική ομάδα να επαναλάβει επιτυχίες του παρελθόντος;

"Χτίζεται μια καινούργια εθνική, με Ελληνόπουλα που παίζουν στο εξωτερικό και βλεπω λαμπρό μέλλον. Αρκεί ο Γιοβάνοβιτς να μπορέσει να δουλεύει όπως θέλει ο ίδιος και σε σχέση με την ομάδα του 2004 πρέπει να περιμένουμε: Τότε είχαμε πολλούς άξιους ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, αλλά μετά από αυτό το αποτέλεσμα να μην ζαλιστούν από τις μεγάλες κουβέντες. Για να γίνεις μεγάλη ομάδα πρέπει να κατακτήσει κορυφές, να πάρεις μεγάλες νίκες".

Ο Παυλίδης είναι δικό σας παιδί, ποια είναι η άποψη που έχετε για εκείνον;

"Ο Βαγγέλης είναι ειδική περίπτωση της ακαδημίας, από 4,5 ετών και για 11 χρόνια μεγάλωσε στην ακαδημία, πέρασε από όλα τα στάδια, έπαιξε πάρα πολλά παιχνίδια και είχε βάλει τις βάσεις στην ακαδημία για να κάνει μια πλούσια καριέρα που την δείχνει στην Ευρώπη. Ο Γιοβάνοβιτς τον εμπιστεύτηκε και πολύ καλά έκανε, γιατί ο Πογέτ δεν τον εμπιστεύεται οσο έπρεπε και δεν του έδινε τι ευκαιρίες που θα έπρεπε. Ο Γιοβάνοβιτς παίζει επιθετικά και δεν μπορεί να τον αφήνει έξω. Είδαμε χθες γκολτζή, ολοκληρωμένο, με διαφορετική ψυχολογία. Τον είδαμε και χθες, έχει μεγάλα προσόντα, αξίζει να είναι στην Μπενφίκα και τα 18 εκατ. ευρώ που έδωσαν για να τον αποκτήσουν δεν ήταν πολλά. Ειδαμε και τον χαρακτήρα του μετά το ματς, με τις δηλώσεις που έκανε, παρά τα γκολ που έβαλε δεν παρασύρθηκε, αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο συμπαίκτη και ήταν προσγειωμένος".

Υπήρχε ενδιαφέρον από Ελλάδα πριν φύγει;

"Υπήρχε ενδιαφέρον, τον ζητούσαν πολλές μεγάλες ομάδες, αλλά οι γονείς του ήθελαν να πάει εξωτερικό. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τον ήθελαν, αλλά πίστευε στον εαυτό του και ήθελε να δοκιμάσει στο εξωτερικό γιατί υπήρχαν προτάσεις εκεί".