Η Εμανουέλα Ρούστα  έγινε η πρώτη διαιτητής στην Αλβανική Superliga και διεθνής, έχει παλέψει ενάντια στα σεξιστικά στερεότυπα, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος πρέπει να την κρίνει με βάση το επάγγελμά της και όχι επειδή είναι γυναίκα.

«Θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στον επαγγελματισμό μου παρά στα υπόλοιπα πράγματα», παραπονέθηκε, σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δείχνοντας ότι έχει βαρεθεί με τίτλους όπως «Η σέξι διαιτητής που ανεβάζει τη θερμοκρασία».

«Η διαιτησία δεν είναι ζήτημα φύλου, αλλά αρμοδιότητας. Για να πάρεις σωστές αποφάσεις πρέπει να ξέρεις άψογα τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά και να έχεις φυσική κατάσταση και μεγάλη ικανότητα συγκέντρωσης», τόνισε, αποκαλύπτοντας ότι έπρεπε να κλείσει τον λογαριασμό του στο Instagram λόγω των σεξιστικών μηνυμάτων που λάμβανε.

Εκτός από διαιτητής, είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε σχολείο: «Αν και φαίνεται να είναι ένα κυρίως ανδρικό περιβάλλον, νιώθω ότι με σέβονται και με εκτιμούν για τη δουλειά που κάνω. Ελπίζω να μην είναι μακριά η μέρα που τέσσερις γυναίκες θα διαιτητεύσουν έναν αγώνα στην υψηλότερη κατηγορία του ανδρικού ποδοσφαίρου».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TVALB (@tvalb)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FSHF (@fshforg)