Facebook Pixel Sportdog.gr | Λύγισε η Σάκκαρη! Εκτός τελικού μετά από επική μάχη με την Αντρεέσκου
| 2021-04-02 08:45:00

Λύγισε η Σάκκαρη! Εκτός τελικού μετά από επική μάχη με την Αντρεέσκου

Sportdog Team
Λύγισε η Σάκκαρη! Εκτός τελικού μετά από επική μάχη με την Αντρεέσκου

Δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στο Μαϊάμι τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της.

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό του Miami Open και ηττήθηκε μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα από την Μπιάνκα Βανέσσα Αντρέσκου και δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης

Σάκκαρη και Αντρεέσκου πάλεψαν για 2 ώρες και 46 λεπτά, με την 20χρονη Καναδή να... μαγεύει στο φινάλε και να φτάνει στον πρώτο της τελικό μετά το US Open 2019. Επικράτησε με 7-6(7), 3-6, 7-6(4) και θα αναμετρηθεί το Σάββατο (3/4) για το τρόπαιο με την Άσλεϊ Μπάρτι Νο.1 στον κόσμο.

Περισσότερα σε λίγο...

Η Μαρία έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, σερβίροντας εξαιρετικά και με πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες κι αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική, θα είχε φύγει νικήτρια από το κεντρικό court του Hard Rock Stadium.

“Παίρνει τον έλεγχο του πόντου. Ήταν πολύ δύσκολο, δεν μπορώ να πω ψέματα. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω με τον τρόπο που έπαιξα. Θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη” είπε η Αντρέσκου αμέσως μετά.

Η Σάκκαρη που θα ανέβει στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη εβδομάδα, είχε δύο set points στο tie break του εναρκτήριου σετ ενώ παρότι έμεινε πίσω με break στο ξεκίνημα του 2ου (2-1), με ψυχή και σπουδαίο τένις κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα της αντιπάλου της και να στείλει τον ημιτελικό στο 3ο σετ. Εκεί, οι δύο κοπέλες μας χάρισαν έναν συναρπαστικό αγώνα, πολύ υψηλού επιπέδου με τη Σάκκαρη να προηγείται δύο φορές με break (4-3) και 6-5, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αξιοποιήσει το σερβίς της.

Αν και ξεκίνησε με mini break στο καθοριστικό tie break, η συνέχεια ανήκε στην Μπιάνκα Αντρέσκου που εφτασε να προηγείται με 6-2 και παρά την προσπάθεια της Σάκκαρη που έσωσε τα δύο πρώτα match points, ολοκλήρωσε τη νίκη της με τη συμπλήρωση 2 ωρών και 46 λεπτών αγώνα ο οποίος τελείωσε στις 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Στον τελικό της σπουδαίας διοργάνωσης, το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης Μπιάνκα Αντρέσκου θα αντιμετωπίσει το Νο1 και κάτοχο του τίτλου, Άσλει Μπάρτι η οποία στον πρώτο ημιτελικό που προηγήθηκε επιβλήθηκε 6-3, 6-3 της Ελίνα Σβιτολίνα. Ότι και να γίνει στον τελικό, η 20χρονη Καναδέζα έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο7 της WTA Rankings.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags