Facebook Pixel Sportdog.gr | Αδιανόητος αγώνας στη Ρωσία και θρίαμβος Χάμιλτον... από το πουθενά!
| 2021-09-26 17:08:00

Αδιανόητος αγώνας στη Ρωσία και θρίαμβος Χάμιλτον... από το πουθενά!

Sportdog Team
Αδιανόητος αγώνας στη Ρωσία και θρίαμβος Χάμιλτον... από το πουθενά!

Κατοστάρα, εκατό: ο Λιούις Χάμιλτον μετά από έναν αδιανόητο αγώνα στην Ρωσία πήρε την 100η νίκη της λαμπρής καριέρας του, αφήνοντας δεύτερο πίσω του Μαξ Φερστάπεν που έκανε και αυτός έναν μικρό άθλο. Τρίτος ο Σάινθ, «αυτοκτόνησε ο Νόρις.

Πράγματα που είναι πιο εύκολο να γίνουν από το να χάσει η Μερσέντες στο Σότσι: του Σπανού τα γένια. Να κερδίσει μετά θάνατον ο Μουσολίνι το βραβείο της πιο γλυκιάς ύπαρξης στα χρονικά της γης. Να παραδεχτούν εγγράφως οι ιθύνοντες της Premier League, του Καμπιονάτο, της Liga και της Μπουντεσλίγκα ότι, πράγματι, η Super League είναι απείρως καλύτερο πρωτάθλημα.

Η σημερινή νίκη του Λιούις Χάμιλτον στην Ρωσία, ωστόσο, δεν είναι απλά μία ακόμα κυριαρχική εμφάνιση της πρωταθλήτριας εκεί- όχι. Ήρθε μετά από έναν αδιανόητο αγώνα με συνεχή πάνω και κάτω, ενώ, παράλληλα, ο Σερ έφτασε τις 100 νίκες καριέρας στην F1, ένα νούμερο που προκαλεί αγωνιστικό δέος όπως και να το κοιτάξεις.

Κι όμως, τα πράγματα για τον 36χρονο πιλότο ξεκίνησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: στην εκκίνηση από 4ος έπεσε 7ος και δυσκολευόταν να περάσει τον… οποιονδήποτε. 

Μετά τα πιτ, όμως, και το πέρασμα από την μέση στην σκληρή γόμα, ο Χάμιλτον άρχισε να πετάει: ψαλιδίζοντας λίγο-λίγο (διόρθωση: πολύ-πολύ) τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Νόρις έφτασε στην πίσω αεροτομή του, όμως η εκπληκτική ΜακΛάρεν κατάφερνε να τον κρατάει 2ο. 

Εκεί, όμως, ήρθε η λυτρωτική βροχή: ο Λάντο, 5 γύρους πριν το τέλος, αποφάσισε να πάει μέχρι τέλους με τα σλικ, όμως αυτό αποδείχτηκε λάθος πιο μεγάλο κι από το να βάλεις μάλλινη μπλούζα τον 15γουστου: ο νεαρός Άγγλος άρχισε να γλιστράει παντού, ο Λιούις με τα ενδιάμεσα κάλυψε σε σκάρτους 2 γύρους τα 25 δεύτερα που τους χώριζαν και πήρε μια τεράστια (την 8η σερί για την Μερσέντες στην Ρωσία) νίκη. Ήταν, όπως προείπαμε, η 100η για τον Βρετανό και αυτή που του έδωσε εκ νέου την 1η θέση στη βαθμολογία.

To βάθρο συμπλήρωσε, δικαίως, ο σταθερότατος σήμερα Κάρλος Σάινθ. Παρά το γεγονός πως η Φεράρι τα έκανε, ως συνήθως, μαντάρα στα πιτ, ο αναβαθμισμένος κινητήρας της είναι σαφώς… αναβαθμισμένος και αυτό φάνηκε, ασχέτως που στο τέλος χρειάστηκε και αυτός την συνδρομή του τετράτροχου χάους για να τερματίσει 3ος.

Ρικιάρντο, Μπότας (μεγάλος κερδισμένος και αυτός από το πουθενά), Αλόνσο, Νόρις (δύσκολα θα κρατήσει τη θέση του, καθώς λογικά θα δεχτεί ποινή για τον επικίνδυνο τρόπο που μπήκε στο τέλος στα πιτ, όταν έχασε την είσοδο), Ράικονεν (ναι ρε Κίμαρε!), Πέρεζ και Ράσελ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα ενός αγώνα που είχε αρκετές ομοιότητες με τα τραινάκια των λούνα παρκ. 

Χάμιλτον. 100. Πρώτος ξανά. Τρομερό, τρομακτικό, αδιανόητο επίτευγμα για έναν από τους καλύτερους πιλότους όλων των εποχών- ου μην και του GOAT. Όμως… 

Όμως, παρά τον θρίαμβο, το φετινό πρωτάθλημα απέχει πάρα πολύ από το να θεωρηθεί δικό του. Για την ακρίβεια, παίζεται στα ίσια μετά από έναν αιώνα (ή κάπου τόσο). 

Ο δεύτερος του σημερινού grand prix είναι δεδομένο πως θα το παλέψει μέχρι τέλους. Οδηγώντας, στην πορεία, όπως μόνο αυτός ξέρει. Στο Μαξ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags