Facebook Pixel Φόρμουλα 1: Συγκλονιστική μάχη: Άντεξε ο Φερστάπεν - Πήρε τη νίκη και πάει φουλ για τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-10-24 23:47:00

Συγκλονιστική μάχη: Άντεξε ο Φερστάπεν - Πήρε τη νίκη και πάει φουλ για τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Συγκλονιστική μάχη: Άντεξε ο Φερστάπεν - Πήρε τη νίκη και πάει φουλ για τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θρίαμβος για τον Ολλανδό στο Grand Prix του Τέξας, αύξησε τη διαφορά του από τον Χάμιλτον στη βαθμολογία στους 12 πόντους.

Φόρμουλα 1: Άντεξε, κέρδισε, αύξησε τη διαφορά: ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τεράστια νίκη στις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του τον Χάμιλτον και πηγαίνοντας στο +12 από τον μεγάλο του αντίπαλο για τη νίκη. Συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

«Κανονικά» δε θα έπρεπε να κερδίσει: η Μερσέντες τους τελευταίους 8 αγώνες στο Όστιν μετρούσε 6 νίκες, με τον Χάμιλτον να έχει πέντε από αυτές. Δε θα ήταν υπερβολή, λοιπόν, να πούμε πως για τα (πρώην) Ασημένια Βέλη οι ΗΠΑ είναι το... σπιτάκι τους.

«Κανονικά» δε θα έπρεπε να κερδίσει, part 2: με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Λιούις πετάχτηκε μπροστά, εκμεταλλεύτηκε το ότι ήταν ένα στην σωστή πλευρά της στροφής και πέρασε πανεύκολα τον poleman Φερστάπεν, αφήνοντάς τον 2ο και βάζοντας άπαντες στη διαδικασία να σκεφτούν πως «Ναι, θα το κάνει και φέτος».

Ο Μαξ, ωστόσο, δεν είναι φτιαγμένος για τα «κανονικά», αλλά για τ' ακανόνιστα- και δεν τον χαλάει ακριβώς να κάνει τετράτροχες «κηδείες» μέσα στο... σπιτάκι των βασικών του αντιπάλων: ο Ολλανδός της Ρεντ Μπουλ μ' εκπληκτική οδήγηση από τον πρώτο γύρο και undercut βγαλμένο από υπολογιστή, κατάφερε και στα δύο πιτ για την αλλαγή γόμας (για hard, σε αμφότερα τα stops) να βγει πολύ μπροστά από τον Χάμιλτον και παρά την πίεση που δέχτηκε στο τέλος πήρε ελεγχόμενα την καρό σημαία. 

Αυτή ήταν η 18η νίκη στην καριέρα του 24χρονου πιλότου και 8η φετινή. Η σεζόν, είναι η αλήθεια, του ανήκει και είναι δικαιότατα στην κορυφή, όμως θα έπρεπε με βάση την εικόνα του να είναι μπροστά περίπου 50 βαθμούς και όχι μόλις 12 που είναι τώρα. 

Γι' αυτό το «φτωχό» +12 ευθύνεται, φυσικά, ο πάντα σταθερός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που δεν αφήνει τον Μαξ να πάρει ανάσα: ο Χάμιλτον μπορεί να μην κέρδισε σήμερα αλλά πήρε τη 2η θέση και «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο, βάζοντας στο σακούλι 19 πολύτιμους βαθμούς και παραμένοντας, εννοείται, στο κυνήγι του 8ου θαύματος.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο αφυδατωμένος Πέρεζ (είχε χαλάσει από το μέσο του αγώνα το σύστημα πόσης υγρών!) που έκανε το 1-3 για την Ρεντ Μπουλ και της έδωσε σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Λεκλέρκ, Ρικιάρντο, Μπότας, Σάινθ, Νόρις, Τσουνόντα και Φέτελ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα ενός grand prix που δεν ήταν ακριβώς και καθηλωτικό, αλλά η τελική ετυμηγορία των 56 γύρων έφερε τον ενθουσιασμό μπροστά με 32-24 έναντι των χασμουρητών.

Κάπως έτσι, με μαεστρική οδήγηση και περίσσιο θάρρος, ο Μαξ επέστρεψε στις νίκες μετά την Ολλανδία και παραμένει το φαβορί για τον τίτλο, 5 αγώνες πριν το τέλος. Φαβορί, βέβαια, απολύτως οριακά έναντι του Χάμιλτον. Γιατί, ξέρετε, 3 πράγματα είναι βέβαια σε αυτή την ζωή: οι φόροι, ο θάνατος και ότι ο Λιούις δεν πρόκειται να παρατήσει το πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags