Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 5 Οκτωβρίου
| 2021-10-05 06:35:00

Ξαναγεμίζει το Παναθηναϊκό στάδιο με Βενιζέλο και Τούρκο πρωθυπουργό! Πέντε γκολ ο Σαραβάκος

Sportdog Team
Ξαναγεμίζει το Παναθηναϊκό στάδιο με Βενιζέλο και Τούρκο πρωθυπουργό! Πέντε γκολ ο Σαραβάκος

Σαν Σήμερα 5 Οκτωβρίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι συνέβη στις 5 Οκτωβρίου:

1919: Ο Έντσο Φερράρι κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα αυτοκινήτων. Αργότερα, θα ιδρύσει εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων που θα φέρει το όνομά του.

1930: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κηρύσσει τους πρώτους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου παρουσία και του Τούρκου Πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξαναγεμίζει το Παναθηναϊκό Στάδιο. Την πρωτοβουλία για τους αγώνες αυτούς πήρε το 1928, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Άμστερνταμ, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Μιχάλης Ρινόπουλος. Ο επικοντιστής του ΠΑΟ Αργύρης Καραγιάννης γίνεται ο πρώτος Έλληνας βαλκανιονίκης.

1946: Η Νιουκάστλ ισοφαρίζει το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς τερμάτων σε έναν αγώνα της Στόκπορτ απέναντι στην Χάλιφαξ το 1934 όταν σημειώνει νίκη με 13-0 εναντίον της Νιούπορτ σε αγώνα της Β Κατηγορίας της Αγγλίας.

1951: Αρχίζουν οι 1οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που θα ολοκληρωθούν στις 20 Οκτωβρίου. Η ιδέα για τη διοργάνωσή τους οφείλεται στον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Ταχέρ Πασά, αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στους Άγγελο Βολανάκη, μόνιμο κάτοικο Αλεξανδρείας και Ιωάννη Κετσεά, μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, μετέπειτα ΕΟΕ. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει με 13 μετάλλια (3 χρυσά, 7 αργυρά και 3 χάλκινα).

1990: Ο Δημήτρης Σαραβάκος πετυχαίνει 5 γκολ με την Εθνική Ελλάδας στον φιλικό αγώνα με την Αίγυπτο 6-1, επίδοση που λίγοι Ευρωπαίοι σκόρερς έχουν πετύχει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags