Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Κρίμα για το θρυλικό ρεκόρ του Σπανούλη - "Πικρή" ήττα για Ολυμπιακό - Απομακρύνεται η 8άδα
Μπάσκετ
| 2020-01-02 22:58:00

Κρίμα για το θρυλικό ρεκόρ του Σπανούλη - "Πικρή" ήττα για Ολυμπιακό - Απομακρύνεται η 8άδα

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κρίμα για το θρυλικό ρεκόρ του Σπανούλη - "Πικρή" ήττα για Ολυμπιακό - Απομακρύνεται η 8άδα

Έχασαν από τη Φενέρ (96-87) στο ΣΕΦ οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός «πληγώθηκε» από την κάκιστη άμυνά του και την εντυπωσιακή ευστοχία της Φενέρμπαχτσε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 96-87 στο ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία, καθώς πέτυχε 14 πόντους και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Euroleague ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ωστόσο, η προσπάθεια του «Kill Bill» και του Γιώργου Πρίντεζη (14 πόντοι) δεν ήταν αρκετή, αφού ο Νάντο Ντε Κολό έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση, σκοράροντας 32 πόντους με 5/8 τρίποντα.

Οι Ερυθρόλευκοι βλέπουν την πρώτη οκτάδα να απομακρύνεται, αφού ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Euroleague με ρεκόρ 6-11, με τη Φενέρμπαχτσε να τους πιάνει στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τον δεύτερο γύρο, ταξιδεύοντας στην έδρα της Βαλένθια την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και πήρε γρήγορο  προβάδισμα 6 πόντων (8-2). Παρά το ανέβασμα της Φενέρμπαχτσε με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, οι Ερυθρόλευκοι έβρισκαν λύσεις στο σκοράρισμα, κυρίως από τους Παπανικολάου και Σπανούλη. Οι παίκτες του Κεμζούρα διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι την τελευταία επίθεση της πρώτης περιόδου, όταν η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε για πρώτη φορά (20-22) με ένα απίστευτο τρίποντο του Σλούκα πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Η Φενέρ πήρε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενη την εντυπωσιακή ευστοχία της από τη γραμμή του τριπόντου και την κάκιστη άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έχασε πολλά ριμπάουντ και άφησε τους Τούρκους να σουτάρουν ανενόχλητη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με το εντυπωσιακό 10/14 τρίποντα.

Οι Πειραιώτες πήραν κάποιες… ανάσες επιθετικά με εύκολους πόντους από Ριντ και Ρούμπιτ στη ρακέτα, όμως όσο η Φενέρ εκτελούσε από τα 6.75 μέτρα η διαφορά μεγάλωνε. Με τρίποντο του «καυτού» Ντε Κολό οι Τούρκοι ξέφυγαν με 10 (36-46). Το κρεσέντο του Γάλλου συνεχίστηκε (15 πόντοι με 3/3 τρίποντα στο ημίχρονο) και η Φενέρμπαχτσε πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 12 (40-52).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Η Φενέρμπαχτσε συνέχισε να «πυροβολεί» και με τρία σερί τρίποντα από Ντε Κολό, Κάλινιτς και Ντατόμε, εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 (42-61). Σε εκείνο το σημείο ήρθε η αντίδραση των Ερυθρολεύκων, οι οποίοι έμειναν ζωντανοί χάρη στον Πρίντεζη, που πέτυχε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο. Παράλληλα, οι παίκτες του Κεμζούρα βελτίωσαν θεαματικά την άμυνά τους, με τον Τσέρι να έχει παίζει αποφασιστικό ρόλο σε αυτό, και άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά βρίσκοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Με επιμέρους σκορ 19-4 ο Ολυμπιακός μείωσε από τους 19 στους (61-65), όμως οι Ντε Κολό και Ντατόμε πέτυχαν μεγάλα τρίποντα, με τη Φενέρ να απαντά με σερί 9-0 και να προηγείται με 13 (61-74) στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η αφύπνιση της Φενέρ αποδείχθηκε καθοριστική, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να μειώσουν κάτω από τους 8 πόντους. Ακόμα κι όταν έριχναν τη διαφορά, η Φενέρ είχε την απάντηση, με τους Ντε Κολό και Βέστερμαν να πετυχαίνουν τρίποντα-μαχαιριές για τον Ολυμπιακό και τους Τούρκους να φτάνουν τελικά στη νίκη με 96-87.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 61-74, 87-96

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι 2, Μπόλντγουιν, Πολ 11 (1), Σπανούλης 14 (2), Τσέρι 10 (2), Μιλουτίνοφ 11, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 11 (2), Ρούμπιτ 4, Ριντ 10.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Βέστερμαν 6 (2), Μαχμούτογλου 8 (2), Κάλινιτς 6 (1), Σλούκας 14 (2), Ντε Κολό 32 (5), Γουίλιαμς 13 (1), Τόμας 2, Ντατόμε 15 (3).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags