Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Soft ο Αντετοκούνμπο - Ταιριάζει στο στιλ του Μπαρτζώκα - Καλύτερα να πάει στον Παναθηναϊκό"!
Μπάσκετ
| 2022-06-25 10:05:00

"Soft ο Αντετοκούνμπο - Ταιριάζει στο στιλ του Μπαρτζώκα - Καλύτερα να πάει στον Παναθηναϊκό"!

του Γιώργου Κτενά
"Soft ο Αντετοκούνμπο - Ταιριάζει στο στιλ του Μπαρτζώκα - Καλύτερα να πάει στον Παναθηναϊκό"!

Το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο έχει συνδεθεί, ξανά, με τον Ολυμπιακό τα τελευταία 24ωρα, ενώ πάντα στο προσκήνιο υπάρχει και ο Παναθηναϊκός που μπορεί να ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο συνδέθηκε, αυτές τις ημέρες με τους Πειραιώτες (αλλά και τους Πράσινους!) καθώς το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και η φετινή του παρουσία στη Βιλερμπάν δεν έχει περάσει απαρατήρητη από κανέναν.

Το sportdog είχε επικοινωνήσει πριν από λίγο καιρό με τον Σπύρο Βελλινιάτη, τον προπονητή που είχε αναδείξει τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο στα πρώτα μπασκετικά βήματα στην Ελλάδα, που παρακολουθεί στενά την πορεία του Κώστα. Διαβάστε τι μας είχε πει...

"Ξεχειλίζει το ταλέντο - Είναι soft ακόμα - Για αυτό έχει μείνει πίσω"

"Πιστεύω ότι έκανε πρώτη φορά προσπάθεια φέτος, σε ομάδα που μπορούσε να έχει χρόνο συμμετοχής. Το ταλέντο του ξεχειλίζει, το λάθος που πληρώνει είναι ότι δεν έπαιρνε αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος έκανε κάποιους πολύ καλούς αγώνες και κάποιους μέτριους. Έχει καλά ποσοστά, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. Αυτή η διάθεση για εργασία είναι η πιο σημαντική, για να μπορέσει να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Σ. Βελλινιάτης.

Τι έχει βελτιώσει, τι χρειάζεται να βελτιώσει;

"Είναι soft ακόμα, του λείπουν οι πάσες στο 1 εναντίον 1, ευρύτερα χρειάζεται δουλειά. Επειδή το μπάσκετ και η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ρουτίνας, όταν οποιοσδήποτε παίκτης δεν παίζει διαρκώς, μένει πίσω. Το ένστικτο της επαφής και η μεγιστοποίηση των αντανακλαστικών αναγκαστικά έρχονται μέσω των αγώνων".

"Δεν είναι σωματικά έτοιμος - Καλύτερα στον Παναθηναϊκό γιατί... - Απλά παιδιά οι Αντετοκούνμπο"

Μπορεί να κάνει το step up στην καριέρα του στην Ευρώπη, είναι έτοιμος;

"Θα το δείξει ο ίδιος αυτό. Δεν έχει δείξει ότι είναι έτοιμος σωματικά, αλλά πνευματικά είναι έτοιμος. Σωματικά όμως έχει μείνει πίσω. Γιατί το γεγονός ότι ήταν στην Αμερική δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι έχει δουλευτεί σωστά - Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, χρειάζονται προπονητές που να τους εμπνέουν, να τους στηρίζουν, να προσαρμόζουν τους στόχους για βελτίωση πάνω στους παίκτες".

Tο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τον θέλει κυριως ο Ολυμπιακός, αλλά στο κόλπο είναι και ο Παναθηναϊκός - Σε ποια ομάδα θα ταίριαζε περισσότερο;

"Πιστεύω ότι ο Μπαρτζώκας θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει πολύ καλά στο στιλ που παίζει. Αλλά στον Παναθηναϊκό πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα, γιατί θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κι αυτό είναι ο,τι χρειάζεται τώρα". 

Τέλος, πείτε μου, τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να κάνει;

"Πιστεύω ότι καλό θα του κάνει η επιστροφή στην Ελλάδα, αν επιστρέψει, θα είναι σωστή κίνηση. Είναι απλά παιδιά οι Αντετοκούνμπο, αυτό το δείχνει και ο Γιάννης με τον Θανάση, είναι απλοί άνθρωποι, έχουν ανάγκη τη γειτονιά, τους φίλους, τον κύκλο τους. Γιατί αυτό τους κάνει να νιώθουν καλύτερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα στοιχείο θέλουν στο ΝΒΑ να έχει ο Βεζένκοφ - Θα το πληρώσει ακριβά ο Ολυμπιακός - Παίζει ξύλο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags