Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ματέους Πονίτκα: Κορυφαίο 3άρι ο Πονίτκα, θα τον ήθελε κάθε προπονητής - "Διέλυσε" τον Ντόντσιτς - Αυτά θα δώσει σε ΠΑΟ
Μπάσκετ
| 2022-09-21 20:26:00

Κορυφαίο 3άρι ο Πονίτκα, θα τον ήθελε κάθε προπονητής - "Διέλυσε" Ντόντσιτς - Αυτά θα δώσει σε ΠΑΟ

Κορυφαίο 3άρι ο Πονίτκα, θα τον ήθελε κάθε προπονητής - "Διέλυσε" Ντόντσιτς - Αυτά θα δώσει σε ΠΑΟ

Ο ηγέτης της Εθνικής Πολωνίας ετοιμάζεται να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού μετά από ένα καταπληκτικό Eurobasket, που εκτόξευσε τις μετοχές του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Παναθηναϊκός - Ματέους Πονίτκα: Αρκετός κόσμος είχε αιφνιδιαστεί στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ματέους Πονίτκα άφησε το καλοκαίρι τη Ζενίτ για να κλείσει στη Ρέτζιο Εμίλια, που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και πιο συγκεκριμένα στον όμιλο που βρίσκεται και η ΑΕΚ. Και αυτό συνέβη από τη στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια ο Πονίτκα είναι αποδεδειγμένα παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας και ένα... 3άρι που θα ήθελε κάθε προπονητής να έχει στη διάθεσή του.

Μάλιστα, η εκκίνηση που είχε κάνει στο Eurobasket αύξαναν τις συζητήσεις γύρω από το εάν κάποια ομάδα της Ευρωλίγκας θα έπρεπε να τον αποκτήσει. Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως θεωρείτο ο ηγέτης της Πολωνίας που μετά βίας πολλοί θα περίμεναν να περάσει τους ομίλους και παρόλα αυτά οι Πολωνοί έφτασαν μέχρι την 4η θέση της διοργάνωσης. Η εκκίνηση του στη διοργάνωση ήταν ιδανική με νίκη επί της Πολωνίας και τον ίδιο να έχει 26 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ στη συνέχεια στόχευε κυρίως στη δημιουργία, μέχρι τα... νοκ άουτ που πραγματικά εκτοξεύτηκε. Στο ματς με τους Ουκρανούς είχε 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ φτάσαμε στο... αποκορύφωμα όπου με τον διόσκουρο του στην Εθνική, Έι Τζέι Σλότερ, απέκλεισαν τους Σλοβένους του Ντόνσιτς.

Σε εκείνο το ματς ο Πονίτκα έκανε το καλύτερο ατομικό ματς παίκτη με 41 βαθμούς στο ranking και 26 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ, όντας ο μόνος παίκτης που έκανε triple double στη διοργάνωση, ενώ είχε και 3 κλεψίματα.

Στη συνέχεια με Γαλλία και Γερμανία δεν μπόρεσε να προσφέρει τα μέγιστα, ωστόσο ήδη η Πολωνία είχε καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις και ο ίδιος να δρομολογήσει το να γίνει ξανά παίκτης Ευρωλίγκας, εν τέλει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού! Συνολικά τελείωσε τη διοργάνωση με 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάόυντ, 5.7 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα κάνει ο Γιοβάνοβιτς με Διούδη - Οκτώ παίκτες αναντικατάστατοι - Καμία... εγγύηση σε Μπερνάρ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags