Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Παπαγιάννης: "Πάμε να πάρουμε το Σούπερ Καπ, θέλουμε τα πάντα στην Ελλάδα"
Μπάσκετ
| 2022-09-29 16:13:00

Παπαγιάννης στο Sportdog: "Πάμε να πάρουμε το Σούπερ Καπ, θέλουμε τα πάντα στην Ελλάδα"!

Του Χρήστου Δημόπουλου
Παπαγιάννης στο Sportdog: "Πάμε να πάρουμε το Σούπερ Καπ, θέλουμε τα πάντα στην Ελλάδα"!

Το... ευχαριστώ σε Παπαπέτρου, Διαμαντίδη, Βουγιούκα και Καλάθη! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε στο Sportdog εν μέσω της Media Day των Πράσινων, αποκάλυψε πότε συνειδητοποίησε ότι είναι πλέον ο ίδιος αρχηγός, ενώ μεταξύ άλλων έσταξε... μέλι για Ουόλτερς και Λι.

Σοβαρός, μετρημένος, αλλά με αυτοπεποίθηση αρχηγού. Στο πλαίσιο της Media Day του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στο Sportdog για τις νέες ευθύνες που αναλαμβάνει στον Εξάστερο, τους στόχους της ομάδας και την αναβάθμιση φέτος στην περιφέρεια από την ταυτόχρονη παρουσία Ουόλτερς και Λι στο ρόστερ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Βρεθήκαμε εδώ και στη συνέντευξη Τύπου του 4ου "Παύλος Γιαννακόπουλος", όταν σε ερώτησή του Sportdog απάντησες για το όνειρο που είχες να γίνει αρχηγός στον Παναθηναϊκό. Πότε συνειδητοποίησες ότι, όντως, είσαι εσύ ο επόμενος αρχηγός της ομάδας και τι ευθύνες φέρει αυτό;

"Να σου πω την αλήθεια δεν το είχα καταλάβει, μέχρι να έρθω στην προετοιμασία και τις προπονήσεις. Αλλά ξέρω από την εμπειρία όλων των προηγούμενων αρχηγών, τι σημαίνει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση στον Παναθηναϊκό. Έχω εικόνες από τον Ιωάννη (σ.σ. Παπαπέτρου), τον Νικ (σ.σ. Καλάθη) και τον Ίαν Βουγιούκα που επίσης με βοήθησε πάρα πολύ και φυσικά πρόλαβα και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Μπορώ να καταλάβω ακριβώς την ευθύνη. Είμαι 7 χρόνια στην ομάδα, έχω μεγαλώσει εδώ και πέρα και ξέρω καλά, με τι ευθύνες μεγάλες έρχεται ο αρχηγός. Είμαι έτοιμος όμως να τις αντιμετωπίσω και να τις αναλάβω".

Έχεις περάσει από όλα τα στάδια στην ομάδα. Ήρθε νέος, με μεγάλες προοπτικές και αισίως πια αρχηγός. Έχοντας καλύτερη αξιολογική κρίση και μετά από δύο δύσκολα χρόνια, έχει αυτή η ομάδα τις προοπτικές να επανέλθει φέτος στο πραγματικό επίπεδο του Παναθηναϊκού;

"Ήταν δύο άσχημα χρόνια για εμάς. Αυτό σίγουρα θέλομε να το αναστρέψουμε και θα αποδειχθεί στην πράξη κάτι το προσωρινό. Κανείς δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον πέρσι που τελειώσαμε τη χρονιά μόνο με ένα τίτλο, εκείνο του Σούπερ Καπ. Με το καλό τώρα να πάμε στη Ρόδο να ξαναπάρουμε το Σούπερ Καπ και στόχος στη συνέχεια είναι σίγουρα να κατακτήσουμε όλους τους εγχώριους τίτλους και μια καλύτερη θέση στην Ευρωλίγκα".

Χωρίς να θέλουμε να σε βάλουμε σε διαδικασία να κρίνεις παλιούς συμπαίκτες σου, γιατί ξέρουμε ότι είχες με όλους άψογη σχέση, η παρουσία πλέον των Ουόλτερς - Λι και η ικανότητά τους να χειρίζονται την μπάλα και να δημιουργούν από την περιφέρεια, σε κάνει και εσένα να νιώθεις πιο άνετα ως ψηλός; Διότι ξέρουμε ότι τη τελευταία διετία γινόταν μεγάλη συζήτηση για το κενό της ομάδας στο άσο.

"Σέβομαι πάρα πολύ όπως έθεσες την ερώτηση, γιατί όντως δεν θα έκρινα κανέναν. Σε ευχαριστώ για το πως την έθεσες. Τη φετινή χρονιά λοιπόν έχουμε δύο παίκτες στον άσο, εκτός του Μποχωρίδη και των Καλαϊτζάκηδων, που ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν στο θέμα της επίθεσης. Νέιτ Ουόλτερς και Πάρις Λι γνωρίζουν και πως να χειριστούν την μπάλα και να οργανώσουν το παιχνίδι. Το πιστεύω, ότι είναι οι κατάλληλοι για την ομάδα".

Έρχονται τα επίσημα τώρα μπροστά, Σούπερ Καπ και ένα επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πηγαίνετε με τη νοοτροπία ότι "πάμε να το πάρουμε" ή το σερί που έκανε πέρσι ο "αιώνιος" αντίπαλος σας δημιουργεί μια κάποια αρνητική ψυχολογία;

"Όχι. Κάθε χρονιά έρχεται ένα καινούργιο ξεκίνημα. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα μας έχει φέτος εντελώς άλλους παίκτες. Οπότε ακόμα και να υπήρχε μια ιδέα -που δεν υπάρχει- θα είχε ούτως η άλλως εξαφανιστεί, γιατί δεν υπάρχουν οι ίδιοι παίκτες. Να πάμε στη Ρόδο με το καλό, αγώνα με τον αγώνα να φέρουμε στον Παναθηναϊκό το Σούπερ Καπ και στη συνέχεια προπόνηση με την προπόνηση να κερδίζουμε τους αγώνες".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με τη μεταγραφή του ΠΑΟ - Κορυφαίο όνομα από Ρωσία - Πρώην της Ρεάλ για ΟΑΚΑ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags