Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λευτέρης Μαντζούκας: Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Μαντζούκας με Ολυμπιακό - Το πλάνο για τον ρόλο του και η... απάντηση του μικρού!
Μπάσκετ
| 2022-10-03 14:55:00

Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Μαντζούκας με Ολυμπιακό - Το πλάνο για τον ρόλο του και η... απάντηση του!

Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Μαντζούκας με Ολυμπιακό - Το πλάνο για τον ρόλο του και η... απάντηση του!

Ο Έλληνας άσος δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στον τελικό του Σούπερ Καπ με τον Ολυμπιακό, κάτι που δημιούργησε μπόλικη μουρμούρα από τον κόσμο. Το Sportdog εξηγεί.

Αρνητική εντύπωση στον κόσμο του Παναθηναϊκού προκάλεσε το DNP του Λευτέρη Μαντζούκα στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον 19χρονο φόργουορντ, παρά το γεγονός ότι πολλοί παίκτες και στο "3" και στο "4" δεν "τράβηξαν".

Ο Ράντονιτς, ο Πεδουλάκης και συνολικά ο Παναθηναϊκός συνεχίζουν να πιστεύουν στο πρότζεκτ που λέγεται Μαντζούκας. Όπως έχουμε επισημάνει ξανά, ο παίκτης φέτος θα έχει ρόλο. Όμως αυτός του ο ρόλος θα αρχίσει να αυξάνεται, όταν η ομάδα αρχίσει να αποκτά σταθερές. Σε ένα σύνολο τόσο νέο που ακόμα ψάχνεται, χωρίς αυτοματισμούς και "χημεία" στο παρκέ, ο Μαντζούκας δεν θα μπορέσει να κάνει τα βήματα μπροστά που απαιτούνται. Μιλάμε άλλωστε για έναν φόργουορντ, έναν καλό spot shooter, που χρειάζεται τους συμπαίκτες του για να αποδώσει επιθετικά.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, θα ήταν λάθος να πάρει κανείς ως κριτήριο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μαντζούκας ούτε τη φετινή χρονιά θα έχει ρόλο. Ο ίδιος ο παίκτης δουλεύει πάρα πολύ όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο πνευματικό και σε εκείνο της τακτικής εξίσου. Ειδικά στο τελευταίο έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος, διότι η αλήθεια είναι ότι κατά την παρουσία του στις ακαδημίες του Προμηθέα δεν είχε σχεδόν καμία επαφή με το τακτικό μέρος. Κάτι, που τον έκανε να αργήσει περισσότερο και να προσαρμοστεί στον Εξάστερο. Ωστόσο, πλέον, είναι πιο έτοιμος και εκεί.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού με ΠΑΟ - "Δεν έμαθαν" από τον Φαλ - Απαντάει με... Τόμπκινς το Τριφύλλι!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags